Workshop

Zo werkt NPO Start

Jij bepaalt!

Geschreven door - - op

Kijken in hd

Als je je bij Start Plus aanmeldt, kun je eveneens alle programma’s in hd-kwaliteit terugkijken. Dit is zonder betaald abonnement niet mogelijk. Bovendien worden nu geen reclames meer voor een video weergegeven. Van Nederlandse series zijn in sommige gevallen ook meer seizoenen of afleveringen beschikbaar. Aanmelden doe je via de website door op ‘Registreren’ te klikken en voor het NPO Start Plus-abonnement te kiezen (afbeelding 3). Er is ook nog een duurdere variant van 7,95 euro beschikbaar; hiermee kun je niet alleen inhoud van NPO Start Plus bekijken, maar ook van RTL XL en Kijk. Na het aanmelden met je mailadres moet je in de toegestuurde mail op ‘Wachtwoord instellen’ klikken. Geef een wachtwoord in, ga vervolgens terug naar www.npo.nl en log in met je mailadres en wachtwoord. Er zijn vier mogelijkheden om het abonnement te betalen: iDEAL, PayPal, VISA of MasterCard. Selecteer één van de opties, accepteer de gebruikersvoorwaarden en kies voor ‘Ga naar betalen’. Gek genoeg wordt er de eerste keer maar 0,01 euro van je rekening afgeschreven. De NPO legt uit dat dit een eenmalig bedrag is. Hierna zal het juiste bedrag maandelijks van je rekening worden afgeschreven.

Met een Start Plus-account heb je toegang tot meer afleveringen en series.

Profielen aanmaken

Ook als je geen Plus-abonnement wilt aanschaffen, is het handig om je bij de NPO aan te melden. Klik op ‘Registreren’ en kies het gratis abonnement. Met je aanmeldgegevens kun je nu ook in de app inloggen. Het voordeel daarvan is dat je profielen kunt aanmaken. Het hoofdaccount wordt na het inloggen meteen weergegeven. Tik op ‘Nieuw profiel’ en geef een naam op voor de persoon die van het account gebruik mag maken. Handig is dat je de schuif achter Kind kunt aanzetten als je de NPO-app door een van je kinderen wilt laten gebruiken (afbeelding 4). Je kunt nu bovendien kiezen of bepaalde inhoud moet worden geblokkeerd voor je kind. Kies een van de opties onder ‘Beveilig content voor’. Zodra je eenmaal een kindprofiel hebt aangemaakt, moet je een pincode voor je eigen profiel opgeven. Dit om te voorkomen dat je kind met jouw profiel naar andere inhoud kan kijken. Om een profiel te verwijderen, tik je erop en kies je voor ‘Wissen’. Je kunt programma’s volgen door bij een item op ‘Volgen’ te klikken. Dit verschijnt nu in je profiel onder ‘Dit volg je’. Vanuit de app of op de website kun je ook op ‘Kijk later’ klikken. En onder ‘Kijkhistorie’ zie je welke programma’s je al hebt bekeken.

Maak een kindprofiel aan en geef aan welke inhoud je kind mag zien.

Opzeggen

Je abonnement stopzetten is heel eenvoudig. Zorg dat je bent ingelogd op www.npo.nl. Klik op je gebruikersnaam en kies ‘Instellingen’. Ga naar beneden en selecteer ‘Mijn abonnement’. Hier vind je een knop ‘Abonnement stopzetten’. Je moet de actie bevestigen en je ziet per wanneer het abonnement wordt stopgezet. Na deze datum wordt er geen geld meer van je rekening afgeschreven.

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Dit artikel delen:

Lees meer

3x beeld én geluid voor 1000 euro Dutch Filmworks mag ip-adressen van internetpiraten verzamelen
0

Reacties op: Zo werkt NPO Start

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.