Review

UE Wonderboom

Blij ei

Geschreven door Ger de Gram op

UE Wonderboom

Dit grappige ei zorgt voor een fijn muziekje op vakantie. Dat de bas misschien wat matig is, doet daar helemaal niets aan af. Toch is het de vraag of je de Wonderboom moet kopen. Toegegeven: 99 euro is niet ontzettend veel geld, maar voor iets meer haal je de UE Boom 2 in huis. Die gadget klinkt (veel) beter, heeft net iets meer power en ondersteunt wel #partyup. Mocht jij iets meer te besteden hebben, dan lijkt dat dus een veel betere keuze. Dat wil echter niet zeggen dat je met de Wonderboom een matige speaker in huis haalt. Integendeel.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Klein
  • Waterbestendig
  • Oerstevig
  • Minpunten
  • Bluetooth-connectie hapert soms
  • Bas beperkt
Ultimate Ears heeft de afgelopen jaren goede zaken gedaan met haar bluetooth-speakerlijn. De UE Boom, de UE Roll en de UE Megaboom zijn allemaal erg goed ontvangen. Is de kleine UE Wonderboom ook zo’n topper? Je leest het hier.

Een dik ei, eentje van een flink gevogelte. Zo zou je het design van de UE Wonderboom kunnen omschrijven. De kleine speaker is min of meer de opvolger van de UE Miniboom en hij is waterbestendig, oerstevig en vooral heel erg compact. De gadget moet een jongere doelgroep voorzien van plezierig geluid en daarin slaagt ’ie deels. Deze bluetooth speaker kan namelijk hard, heel hard, maar haar bluetooth-connectie is, zeker bij een relatief lange afstand, niet altijd even stabiel.

Tegelijkertijd kost dit kleine model nog geen honderd euro en daarmee is hij dus erg betaalbaar. Ultimate Ears heeft er goed aan gedaan de gadget eenvoudig te maken. Met slechts twee grote volumeknoppen, een aan- en uitknop en een button om connectie te maken met een smartphone, is het een weinig ingewikkeld apparaat, dat er, net als de andere UE-speakers, ook nog eens leuk uitziet. De Wonderboom is er in diverse frisse en vrolijke kleurtjes en kent een speciaal elastisch haakje om ’m overal te kunnen ophangen.

360 graden geluid

De UE Wonderboom kent net als de UE Boom en Megaboom 360 graden geluid. Vanuit welke hoek je ook naar de Wonderboom luistert, het geluid klinkt overal exact hetzelfde. Dat is de theorie, maar in de praktijk blijkt het geluid bij de naad wel iets minder te zijn. Niet erg, want de overige 95 procent van de speaker doet zijn werk wel. De feature zorgt ervoor dat een gadget als deze erg gewild is, zeker bij feestjes op het strand of in het park.

Daar komt ook zijn handige water- en stofbestendigheid om de hoek kijken. De unit kan 30 minuten lang tot 1 meter onder water. Daarmee is het de ideale gadget om mee te nemen op vakantie. Grappig feit: hij blijft drijven. Mocht je ’m na een paar drankjes dus een keertje in de zee of de vijver laten vallen, dan is er niet direct nood aan de man.

De batterijduur is overigens bijzonder goed: met iets minder dan 10 uur haal je het maximale uit de speaker en ben je tijdens ieder feestje voorzien van goed geluid. Opladen duurt iets minder dan 3 uur.

Double up

Ben je in het bezit van meerdere UE Wonderboom’s, dan bestaat er de mogelijkheid ‘double up’, waarmee hetzelfde geluid uit twee verschillende speakers komt. Een mooie feature, maar het is jammer dat #partyup, waarmee je tot meer dan honderd speakers van Ultimate Ears aan elkaar koppelt, ontbreekt.

Door het formaat van de Wonderboom is de bas beperkt, maar het moet gezegd: het is best knap wat UE uit deze Wonderboom heeft weten te toveren. Het geluid is helder en dynamisch. Wat dat betreft doet Ultimate Ears het een stuk beter dan bijvoorbeeld Samsung (Level Box Slim) of JBL (Clip 2).

Dit artikel delen:

Lees meer

Alles over universele afstandsbedieningen Samsung The Frame
0

Reacties op: UE Wonderboom

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.