Review

Sudio Regent review

Klinkt goed, zit goed, oogt goed

Geschreven door Ger de Gram op

Sudio Regent

Stijlvolle hoofdtelefoon
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Prachtig design
  • Accuduur (!)
  • Goede pasvorm
  • Minpunten
  • Knoppen
Vorig jaar kregen we de vraag of we de Vasa Blå wilden testen, een setje in-ear headphones van het voor ons tot dan toe onbekende merk Sudio. Prima, doen we. We waren enthousiast, heel enthousiast. Zijn we dat ook over de Sudio Regent, de nieuwe on-ear hoofdtelefoon van het merk? Je leest het hier.

Mochten jullie de review over de Vasa Blå gemist hebben: Sudio is een kakelvers Zweeds merk dat een minimalistisch design en een goede audiokwaliteit als belangrijkste pijlers heeft. Haar eerste (in-ear) hoofdtelefoon is door zowel consumenten als experts zeer positief bevonden. Of het echter voldoende zou zijn om in de verzadigde hoofdtelefoonmarkt voet aan grond te krijgen, waagden we te betwijfelen.

Sudio zag dat vermoedelijk ook en presenteerde daarom in december van vorig jaar de Sudio Regent, haar eerste on-ear hoofdtelefoon. Het model heeft een zeer klassiek design, met chromen randen, maar is tegelijkertijd inklapbaar en volledig draadloos. Retro en modern tegelijk dus.

Sudio: Hoge kwaliteit

En dat werkt. De set is zeer stijlvol te noemen, waarbij de afwerking van hoge kwaliteit is. De manier waarop de letters in de set zijn gegraveerd, hoe de band kan worden versteld – het ziet er allemaal even mooi uit. In dat opzicht is het jammer, en ergens een beetje gek, dat de kleine vierkante bedieningsknoppen fragiel en goedkoop aanvoelen – een euvel wat we overigens ook bij de Vasa Blå in-ear set hadden gespot.

Wel zit de Regent erg goed op je hoofd en zijn de neplederen oorkussens werkelijk een genot. Waar andere on-ear hoofdtelefoons nogal eens de neiging hebben om te knellen, of net niet lekker om je oren zitten, lijkt Sudio aan alles te hebben gedacht. Hij oogt niet alleen mooi, maar zit ook nog lekker. Het bewijst nog maar eens dat het nieuwe Zweedse merk design belangrijk vindt.

Vooral de accuduur is bewonderenswaardig. De meeste fabrikanten schreeuwen hun accucapaciteit van de daken, maar bij Sudio moet je in de spec-sheets duiken om erachter te komen. Zij stellen zelf dat de Regent iets meer dan 24 uur meegaat en dat klopt wel. Bovendien laadt de set best snel op (in 2 uur is de accu weer helemaal vol).

De muziek klinkt ook nog eens zeer goed. De Regent is geen typische headset voor de ultieme hiphopliefhebber of de trouwe fan van keiharde trance, maar de set klinkt bij praktisch iedere muziekstijl meer dan goed. Daardoor is hij voor een allegaartje aan muziekliefhebbers interessant. De purist zal misschien wat dynamiek missen, maar voor de gemiddelde consument is dit zeker een fijn model.

Conclusie Sudio Regent review

Kortom: hij klinkt goed, zit goed, oogt goed en heeft ook nog een goede accuduur. Dat is een hoop ‘goed’ in één zin. Daarmee is het absoluut een kooptip voor on-ear liefhebbers. De Sudio Regent is alleen online verkrijgbaar. Het model kost 129 euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Oled, Quantum Dots en microleds MediaTotaal 393 in de winkels
0

Reacties op: Sudio Regent review

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.