Review
tips streaming-aanbod

STREAM ON

Wat is er nieuw?

Geschreven door Paul Gersen op
Films, series en muziek: streamen maakt het leven alleen maar leuker. Daarom gaat Media Totaal opzoek naar de pareltjes in het enorme streaming-aanbod.

Santa Clarita Diet

Serie - Netflix
Een maaltijd op tafel zetten is tegenwoordig bij een gemiddeld modern gezin geen makkie. Dochterlief eet geen vlees meer, de zoon schuift zowat een voertrog aan koolhydraten naar binnen en pa is klaar met al dat gedoe: die wil gewoon een lekker stukje vlees op zijn bord.

Het wordt nog lastiger als moeder haar eigen dieet erop na houdt: één met broodjes buurman, buschauffeur-sateetjes en postbode-gehaktstaven. En laat dat nou net zijn wat makelaar Sheila Hammond (Drew Barrymore) in Santa Clarita Diet alleen nog maar lust.Na een nogal onsmakelijk voorval onder het oog van haar man (Timothy Olyphant) blijkt ze niet meer te leven, ook niet dood te zijn en ondertussen een onstilbare trek in menschenvleesch te hebben.

Hoe ga je daar als gelukkig gezin mee om? Zie hier het ridicule uitgangspunt van de Netflix-serie. Dat Barrymore een nogal naïef en ad hoc personage kan neerzetten wisten we al, maar Olyphant, die we vooral kennen als passief-agressieve cowboy in Justified en Deadwood, is een openbaring.

Santa Clarita Diet

Met de chemie zit tussen de acteurs zit het goed, met de humor ook. Nadeel: de volgende keer dat je een huis gaat bezichtigen, neem je voor de zekerheid een honkbalknuppel mee.
6
Score
60
Score: 60

Medici: Masters Of Florence

Serie - VIDEOLAND
Eigenlijk gunden we Richard ‘Robb Stark’ Madden een rustige en comfortabele rol na The Red Wedding in Game Of Thrones. Een fijne comedy, ergens aan het strand met veel mooie vrouwen, bijvoorbeeld.

Meneer koos in Medici echter voor het Florence anno 1400 als decor: een plek waar je vanwege list en bedrog binnen no-time een kopje kleiner werd gemaakt. Gelukkig heeft hij als Cosimo De’ Medici een vooraanstaande rol in de stad. De Medici was immers een beruchte, rijke familie, die met een beetje geldgewapper bestuurders kregen aangesteld, plannen uitgevoerd en zelfs pausen gekozen.

Madden is niet de meest uitgesproken acteur, daarom kreeg hij in Dustin Hoffman een zwaargewicht naast zich. Het acteerwerk mag soms wat houterig zijn en de special effects niet echt indrukwekkend.

Medici: Masters Of Florence

Het verhaal en de historische context maken de boel prima voor een druilerige zondagmiddag. Bingewatchen met een goede pizza of een lekker pastaatje!
6
Score
60
Score: 60

Please Like Me

Serie - Netflix
Man, wat werd er de afgelopen tijd gesmeten met toffe nieuwe series op Netflix. The Crown, The People v. O.J. Simpson en Frontier: het was bijna een wonder dat we nog buiten kwamen. Door al die megaproducties zou je de kleine, sympathieke series bijna over het hoofd zien.

En dat is het Australische Please Like Me: klein en sympathiek. We volgen de twintiger Josh, wiens vriendin het net heeft uitgemaakt omdat ze denkt dat hij homoseksueel is – iets wat hij zelf ook wel weet. Een nogal roerige tijd voor hem dus, zeker als zijn met een bipolaire stoornis kampende moeder een zelfmoordpoging doet.

Waar een verhaal als dit al snel kan uitmonden in een tranendal van Hallmark-niveau, blijft Please Like Me juist opgewekt, ontzettend grappig en heel echt.

Please Like Me

Josh’ zoektocht mag dan niet altijd gemakkelijk zijn: hij doet het samen met zijn vrienden en familie en dat zijn stuk voor stuk geweldige karakters. Meer feel good krijg je het de komende tijd niet.
10
Score
100
Score: 100

David Brent: Live on the Road

Film - Netflix
Het meest pijnlijke moment uit de televisiegeschiedenis? Euh, David Brent uit The Office die tijdens een personeelsfeestje net iets lang en te agressief doorgaat met een nogal intimiderende dans? David Brent die voor de grap doet alsof hij een werknemer ontslaat, die vervolgens in huilen uitbarst? David Brent die met cameraploeg en al een pub inloopt voor een blind date en er duidelijk meer van had verwacht? Nee, de Britse versie van de serie was bij vlagen even moeilijk te aanschouwen als iemand die een nagel van zijn vinger trekt, maar potverdrie, wat was het grappig.

Dat vond Ricky Gervais, bedenker en acteur van Brent, ook en dus is er nu een spinoff-film waarin de lompe zak met de grote ziel zijn muzikale droom nastreeft en op tournee gaat. Met een voor heel veel geld ingehuurde band die hem niet moet (en dus moet hij achter de tourbus aanrijden) en spelend voor grotendeels lege zalen.

David Brent: Live on the Road

Live On The Road zorgt vaak voor de kromste tenen die je ooit hebt gehad, maar de tranen in de ogen zijn van het lachen. Check ook de hilarische soundtrack!
8
Score
80
Score: 80

Prince - The Ballads

Muziek - Spotify
Weinig artiesten die met zo’n harde hand regeerden over hun muziek dan Prince. De vorig jaar overleden muzikale virtuoos trok een paar jaar terug zelfs al zijn muziek van streamingdiensten. “Waarom zou ik? Ze willen me er niet van tevoren voor betalen en worden boos als je ze niet geeft wat ze willen”, aldus The Purple One bij leven.

Bijna een jaar na zijn dood is nu een groot deel van zijn catalogus toch beschikbaar gemaakt op verschillende streamingdiensten. Waar moet je in hemelsnaam beginnen met luisteren, zul je je als Prince-leek misschien afvragen.

Muziekplatform 3voor12 maakte een mooie playlist met zijn beste ballads op Spotify. Een prima startschot, want de zanger/multi-instrumentalist was vaak op zijn best als hij muzikaal de gladde geilneef mocht uithangen.

Prince - The Ballads

Van bekend werk als Purple Rain en Sometimes It Snows In April tot de albumtracks The Question Of U en Condition Of The Heart: een prima afspeellijstje voor in de slaapkamer.
8
Score
80
Score: 80

Talent in de aanbieding

Muziek - Whoozy
Altijd leuk als er nieuwe streaming-initiatieven worden gelanceerd. Zeker als ze jonge, talentvolle en independent artiesten aan het licht brengen, want die willen in het enorme muziekdienst aanbod nog wel eens ondersneeuwen. Whoozy is een Nederlands initiatief met een simpel doel: nieuwe muziek laten horen die gewoon supertof is.

Voor 2,99 euro krijg je toegang tot de dienst, waar te allen tijde 250 songs in random volgorde te luisteren zijn. Dagelijks is er nieuwe muziek, een nummer staat er maximaal een maand op en hoor je iets leuks, dan deel je het op social media of je voegt het toe aan een playlist op je eigen streaming-platform. Zo hoor je verse independent muziek en steun je het voor een klein bedrag ook nog.

Ondergetekende kwam door de dienst al op het spoor van de soulsensatie-in-wording Rude Health en de spacey indierockers van City Of Satellites. Voor mensen die naast hun bekende prakje ook graag eens iets exotisch naar binnen willen werken.

Dit artikel delen:

Lees meer

KEF LS50 Wireless Pioneer DJ DM-40BT-W
0

Reacties op: STREAM ON

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.