Review

Sony MHC-V77DW

Get the party started!

Geschreven door wouter-diemer op

Sony MHC-V77DW

De MHC-V77DW is niet bedoeld om in je knusse woonkamer te genieten van intense muziek. Dit mobiele audiosysteem is een gezelschapsdier en laat dat weten ook. Geef je regelmatig een feestje met luide muziek, dan is dit apparaat je beste vriend. Dankzij het robuuste ontwerp, torenhoge volumeniveau, leuke lichtshow en brede ondersteuning van muziekbronnen, bombardeer je ieder (tuin)feest tot een succes.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Betaalbaar
 • Hoog volumeniveau
 • Veel connectiviteit
 • Lichtshow
 • Minpunten
 • Vereist altijd netstroom
 • Zwaar
 • Geluidsweergave mist wat finesse
Met de imposante MHC-V77DW uit de stal van Sony maak je sowieso indruk. Deze uit de kluiten gewassen stand alone speaker zorgt met zijn krachtige sound voor een gezellig feestje. En als ’s avonds de duisternis valt, trakteer je je gasten ook nog eens op een verassende lichtshow. Kortom, voetjes van de vloer en genieten maar!

De MHC-V77DW is vooral interessant voor diegenen die wel van een feestje houden. Hoewel dit mobiele muzieksysteem zo’n 22 kilo weegt, kun je het evengoed makkelijk verplaatsen. Aan de onderkant bevinden zich namelijk twee wieltjes, waarmee je het apparaat via een handgreep op vuilnisbak-achtige wijze voortbeweegt. Bovenop bevindt zich het spatbestendige bedieningspaneel, hoewel je deze stand alone speaker ook met de meegeleverde afstandsbediening kunt aansturen. Verder gebruik je eventueel de SongPal-app om deze luidspreker te bedienen. Houd er rekening mee dat de MHC-V77DW geen accuvoorziening bevat, dus er is altijd netstroom vereist.

Veelvraat

Sony heeft de MHC-V77DW voorzien van opvallend veel connectiviteit. Zo zijn er een bluetooth- en wifi-adapter ingebouwd, zodat je muziek draadloos kunt streamen via Spotify, Google Cast, een smartphone of overige dlna-apparatuur. Dankzij nfc-ondersteuning koppel je vlot mobiele apparaten. Verder sluit je een externe opslagdrager op de usb-poort aan, zoals een externe schijf met muziekbestanden. Je kunt de MHC-V77DW zelfs met een televisie verbinden via een hdmi-poort aan de achterzijde. Of dat nog niet genoeg is, heeft Sony deze veelzijdige partyspeaker ook nog eens voorzien van een ingebouwde cd/dvd-speler en fm-ontvanger. Verder is er ook aan de karaokeliefhebbers gedacht, want het audiosysteem heeft een microfooningang aan boord.

Powerrr!

Verwacht van de MHC-V77DW geen subtiele geluidsweergave met veel detaillering. Deze bluetooth-speaker is namelijk maar voor één doel gefabriceerd en dat is om flink te beuken. Niet voor niets beschikt het systeem over een uitgangsvermogen van maar liefst 1440 watt. Twee tweeters, een woofer en een subwoofer met een diameter van 25 centimeter zijn verantwoordelijk voor het geluid. Met behulp van een dsp-functie schroef je het basniveau eventueel nog op. De ingebouwde d/a-converter zet een digitaal audiospoor van maximaal 24bit/96KHz om naar een analoog signaal. Dat is voor een partyspeaker best netjes en de MHC-V77DW klinkt dan ook redelijk dynamisch. Toch zullen de geluidspuristen niet onder de indruk zijn, maar daar is dit betaalbare product ook niet voor bedoeld. Je schroeft het volumeniveau flink op zonder dat de audiobalans ernstig verstoord raakt. Het bereik is ruimschoots voldoende voor een tuinfeestje.

Lichtshow

Als je de sfeer wilt verhogen, activeer je op het bedieningspaneel of via de Fiestable-app een lichtshow. De MHC-V77DW transformeert daarmee iedere donkere ruimte in een discotheek. De kleurrijke lichtstralen schijnen zowel op de grond als naar het plafond, terwijl er ook een schijnwerper op de subwoofer is gericht. Leuk is dat de felle verlichting rekening houdt met de beat van de muziek. Naast het regelen van de lichtshow gebruik je het bedieningspaneel ook om diverse dj- en geluidseffecten te activeren. Via snelle veegbewegingen navigeer je door de muziekbibliotheek en pas je het volume aan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sudio Vasa Blå bluetooth in ear-set Sennheiser PXC 550 WIRELESS
0

Reacties op: Sony MHC-V77DW

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.