Review

Sennheiser PXC 550 WIRELESS

Waardige concurrent

Geschreven door Ger de Gram op

Sennheiser PXC 550

De extra’s zorgen ervoor dat je een vrij complete hoofdtelefoon aanschaft, die ook nog eens bijzonder goed klinkt. Tel daar de goede pasvorm bij op en je hebt een waardige tegenstander van de Quiet Comfort. Een heel waardige tegenstander.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Fijne pasvorm
  • Noise cancelling werkt goed
  • Fijne bediening
  • Minpunten
  • Noise cancelling vermindert laag
  • Hoge prijs
De Bose Quiet Comfort 35 heeft er een geduchte concurrent bij. Die conclusie kan Media Totaal wel trekken na een tijd met de nieuwe Sennheiser PXC 550 te hebben rondgelopen. Een review.

Sennheiser, voorvechter van goed geluid, moet er inmiddels ook aan geloven. De bluetooth-koptelefoon is sterk in opkomst en dus komt het Duitse merk nu ook met een variant.

Lange tijd vonden de echte audiofielen zo’n headset onzin. Het kwaliteitsverlies van een draadloze verbinding zorgde ervoor dat de trouwe liefhebbers van muziek zweerden bij bekabelde hoofdtelefoons. Maar tijden veranderen, en doordat grote bedrijven als Apple en Samsung langzaam overstappen naar wireless, kan de conventionele audio-industrie niet achterblijven.

NoiseGuard

De Sennheiser PXC 550 is een stijlvolle doch traditioneel ogende hoofdtelefoon met een uitgebreide noise cancelling-technologie. Het model heeft een adviesprijs van 399 euro en is daarmee de ultieme concurrent van de alom bejubelde Quiet Comfort 35 van het grote Bose.

Sennheiser heeft voor haar noise cancelling de zogenoemde NoiseGard-technologie gebruikt. Deze filtert een constante ruis goed weg, maar lagere bastonen verliezen soms wel wat kracht. Het grootste pluspunt van de PCX550 is, zeker vergeleken met de Bose Quiet Comfort, dat je de noise cancelling-technologie in verschillende gradaties kunt gebruiken. Je zet ’m, met behulp van een klein hendeltje, op maximale sterkte, op 50 procent of helemaal uit. Zo verlies je geen onnodige kracht als het omgevingsgeluid niet zo heel sterk aanwezig is.

Bovendien zorgt de functie voor flexibiliteit: in het verkeer je noise cancelling maximaal aan hebben staan, is verre van een goed idee. Door NoiseGard maar voor 50 procent te gebruiken, hoor je nog wel een mogelijke toeter van een auto, maar mis je de wind. Ideaal.

Swipen

Ook de accuduur is bewonderenswaardig: Sennheiser claimt 30 uur en hoewel we het niet op de klok hebben getest, merkten we wel direct hoe lang je kunt genieten van deze headphone, die bovendien een uitstekende pasvorm (!) kent.

De bediening is wat ons betreft wel voer voor discussie. De Duitsers zijn erg trots op hun aanraakgevoelige bediening op de oorschelp. Swipe met je vinger en er wordt een nummer afgespeeld. Op dezelfde manier neem je op als je wordt gebeld en bedien je het volume. Dat klinkt handig, maar in de praktijk swipe je nog weleens verkeerd en switch je per ongeluk van nummer, in plaats van dat je de muziek wat harder wilt zetten.

Inklapbaar

Sennheiser heeft goed gekeken naar de concurrentie. De PCX 550 is bijna geheel inklapbaar en bovendien levert het merk er een compact etui bij om de boel makkelijk mee te kunnen nemen. En mocht je behoefte hebben aan bedraad geluid, bijvoorbeeld omdat je de hoofdtelefoon voor een ander doeleinde wilt gebruiken dan voor ‘muziek on the road’ dan kun je ’m gewoon aansluiten met behulp van een 3,5 mm jackplug. Een kabeltje zit erbij.

Prijs: € 399,-

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony MHC-V77DW Zenbook 3
0

Reacties op: Sennheiser PXC 550 WIRELESS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.