Review

Pioneer DJ DM-40BT-W

Energiek en modern

Geschreven door Lub Snoek op

Pioneer DJ DM-40BT-W

Volgens de verpakking is de Pioneer DJ DM-40BT-W gemaakt voor muziekproductie, DJ’en en het simpelweg luisteren naar je muziek. Het geluidsbeeld maakt de set misschien niet de beste keuze voor het eerste doeleinde, maar door de vele aansluitingen en het energieke geluidsbeeld is de set zeker het overwegen waard voor de laatste twee – vooral voor dancefanaten.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Vormgeving
 • Bluetooth aptX Low Latency
 • Energiek geluid
 • Veel inputs
 • Minpunten
 • Niet neutraal genoeg voor studio
 • Geen schakelaar tussen inputs
 • Laaggebied beperkt
Iedereen die professioneel met audio bezig is doet er goed aan om te investeren in goede monitoren. Pioneer DJ richt zich al jaren succesvol op de diskjockey en breidt het assortiment uit met een nieuwe set speakers. Wij mochten de Pioneer DJ DM-40BT-W proberen.

De 2-wegs actieve speakers zijn modern vormgegeven en verkrijgbaar in zwart en wit. Aan de voorkant zit de volumeknop voor de eigen geluidsinterface van de DM-40BT-W, evenals een koptelefooningang. Dit is een handige toevoeging, aangezien je hierdoor maar één audio-ingang bezet voor zowel speakers als een koptelefoon.

Dankzij de bijgeleverde stroeve kussentjes blijven de monitoren stevig staan en dreunt de speaker niet door in de ondergrond waar je deze op plaatst. De linker speaker is actief en bevat de stroomaansluiting en een RCA-kabel voor de input. De rechter speaker is passief en je verbindt de set via een analoge speakerkabel.

Draad en draadloos

Via de RCA-input en mini-jack-input kun je twee apparaten tegelijkertijd met kabel verbinden, bluetooth-apparaten kunnen gebruik maken van de nieuwe klasse 2 bluetooth-module in de DM-40BT-W. Deze ondersteunt SBC, AAC en aptX Low Latency, waardoor er – naast een verbeterde geluidskwaliteit - vrijwel geen hoorbare vertraging is tussen de bron en de daadwerkelijke output. Als je apparaat dit ondersteunt, kun je dus een video zonder dat er sprake is van een merkbare vertraging in het geluid.

Deze combinatie van aansluitingen maakt de set van Pioneer DJ geschikt voor tal van situaties. Van een analoge verbinding met je computer en/of laptop tot een draadloze verbinding met je smartphone – zonder vertraging. Door een koptelefoon aan te sluiten wordt de output naar de koptelefooningang gestuurd en maken de speakers zelf geen geluid. Met de volumeknop op de linker speaker bedien je zowel het geluid van de koptelefooningang, analoge ingangen en het signaal dat via bluetooth binnenkomt.

Alle 3 vormen van input zijn altijd actief, wat betekent dat je meerdere audiobronnen door elkaar hoort als je niet 2 van de 3 dempt. Als je graag schakelt tussen outputs, kan de afwezigheid van een schakelaar een gemis zijn.

Dance

Het geluid van de Pioneer DJ DM-40BT-W is niet helemaal natuurgetrouw zoals het een monitor betaamt. De bas is warm en de hoge tonen zijn helder, waardoor het middengebied niet altijd even sterk is. Bij het produceren van muziek is het geluidsbeeld iets om rekening mee te houden, terwijl het bij het luisteren van bepaalde muziekgenres juist een leuke toevoeging is.

Vooral dance klinkt door de speakers van Pioneer DJ vrij energiek doordat de bas een flinke opkikker krijgt. Bij het afspelen van artiesten als Claptone en GotSome krijg je al snel het club-gevoel, wat bij het samenstellen van een DJ-set motiverend kan werken. Genres als rock klinken echter niet denderend door het minder sterke middengebied. 

De speakers zijn voorzien van een klasse A/B-versterker en zijn met 21 Watt luidruchtig genoeg voor een kleine ruimte. Hoewel de lage tonen vrij naar voren gericht zijn, klinkt het midden- en hooggebied wat breder en duidelijk hoorbaar vanuit veel plekken.

Volgens de verpakking is de Pioneer DJ DM-40BT-W gemaakt voor muziekproductie, DJ’en en het simpelweg luisteren naar je muziek. Het geluidsbeeld maakt de set misschien niet de beste keuze voor het eerste doeleinde, maar door de vele aansluitingen en het energieke geluidsbeeld is de set zeker het overwegen waard voor de laatste twee – vooral voor dancefanaten.

Dit artikel delen:

Lees meer

STREAM ON De beste laptops voor school en werk
0

Reacties op: Pioneer DJ DM-40BT-W

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.