Review

Panasonic TX32DS600E

Klein maar fijn?

Geschreven door Eric Beeckmans op

Panasonic TX-32DS600E

Voor de woonkamer lijkt deze Panasonic niet de beste keuze, maar als tweede toestel elders in huis scoort hij prima. De TX-32DS600E laat vooral punten vallen op het gebied van contrast en bewegingsscherpte. Het smart tv-platform is niet het meest recente, en de prijs is voor deze schermmaat wat aan de hoge kant. Daartegenover staan een vlotte bediening, en een degelijke kleurweergave die voor iedereen, behalve voor kritische cinefielen, perfect volstaat.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Kleurweergave
 • Handig Home-scherm
 • Goede bediening
 • Uniformiteit
 • Minpunten
 • Zwartwaarde en contrast
 • Geen dts of hevc in de mediaspeler
 • Bewegingsscherpte
 • Geen usb-opnames
 • Prijs
Wie een hekel heeft aan de grote beeldformaten van televisies hoeft niet te wanhopen; er zijn nog steeds 32 inch televisies. Deze Panasonic TX32DS600E bijvoorbeeld. Maar in hoeverre is deze kleine tv een topmodelletje?
De mooiste designs zijn niet voorbehouden aan de kleinere modellen zoals deze uit de Panasonic DS600-reeks. Het lichtgrijze plastiek kader geeft hem een redelijk dik profiel, en hij staat op een eenvoudige voet. Wat dat betreft laat hij dan ook geen diepe indruk achter.

Leuk voor ‘erbij’

Er is beknibbeld op de aansluitingen. Achteraan vinden we slechts twee hdmi-aansluitingen, en een usb-aansluiting. In de woonkamer kom je snel aan drie bronnen, dus lijkt het toestel ons toch iets meer gericht op gebruik als tweede televisie in de slaapkamer of keuken. De aanwezigheid van alle oudere analoge aansluitingen wijst ook in die richting. Hij beschikt wel over een bedrade en draadloze netwerkaansluiting.

My Home Screen

Op zijn ultra hd-modellen gebruikt Panasonic een smart tv-systeem gebaseerd op Firefox OS. De full hd-modellen zoals deze moeten het stellen met het oudere My Home Screen. Jammer, maar zeker geen drama. Je kunt een layout kiezen voor het Home scherm of er zelf een maken. Centraal staat steeds het beeld van de huidige bron, met daarnaast en eronder iconen voor allerlei toepassingen die je kiest uit het aanbod van Panasonic.

De afstandsbediening heeft grote toetsen met duidelijke opschriften, een uitstekende layout, en een vorm die aangenaam in de hand ligt, ook al is hij vrij groot. Je zult hem met plezier gebruiken.

Beeldkwaliteit

Bewegingsscherpte is een van de eigenschappen van een televisie die het duidelijkst verbonden is met zijn plaats in de line-up. Het is dan ook geen verrassing dat het een zwak punt is op de DS600. In actiescènes zie je een wazige of zelfs licht dubbele rand rond de snelst bewegende voorwerpen. De rest van de beeldverwerking kan net een voldoende scoren. Stel je bronnen in op 720p of 1080p, niet op 1080i. In dat laatste geval toont de tv soms wat gekartelde randen op bijna horizontale lijnen en moiré-patronen in fijn detail. De ruisonderdrukking is erg goed.

Bij de basisprestaties valt vooral de matige zwartwaarde op. Het contrast is 1204:1 en dat is voldoende voor normaal gebruik, maar schiet tekort als je op het thuisbioscoop-effect mikt door de kamer te verduisteren. Met twee instellingen kan je het contrast licht verbeteren. De eerste is ‘adaptieve achtergrondverlichting’, en de tweede is ‘contrastregeling’. Door die laatste op ‘auto’ te zetten, accentueert de tv de helderste delen van het beeld, zodat het totaal wat meer punch krijgt. Afgezien van het matige contrast scoort de Panasonic goed. De kalibratie is degelijk: de grijsschaal laat alleen in de witste tinten een licht magenta zweem zien. Het kleurbereik is prima, alleen blauw is een tikje te donker. De schermverlichting is mooi uniform.

Extra’s

De televisie is voorzien van dvb-t en dvb-c tuners, maar er is geen satelliet-tuner voorzien. Ook de optie om via usb op te nemen op een harde schijf ontbreekt. De ingebouwde mediaspeler is goed, maar biedt geen ondersteuning voor de moderne hevc-videocodec of dts-geluid.

Specificaties

Schermformaat: 32 inch (81 cm), vlak

Aansluitingen: 2x hdmi (1xarc), 1x component, 1x composiet, 1x stereo cinch, 1x optisch digitaal uit, 1x usb, 1x hoofdtelefoon, 1x antenne

Extra’s: Wifi (802.11bgn) ingebouwd, usb/dlna-mediaspeler, DVB-T2/C, CI+-slot, In House Streaming (client), internettoepassingen

Afmetingen: 733 x 477 x 148 mm (incl. voet)

Gewicht: 7,0 kg (incl. voet)

Verbruik: 33 / 0,3 watt (energielabel A+)

Dit artikel delen:

Lees meer

Virtual reality op het witte doek De 4 beste spraakassistenten
0

Reacties op: Panasonic TX32DS600E

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.