Review

Panasonic ALL SERIES

Huis vol Panasonic, of toch maar niet?

Geschreven door Ger de Gram op

Panasonic ALL SERIES

Panasonic heeft een aardige lijn speakers neergezet. Niets meer, niets minder. Het is niet slecht, maar in de verzadigde markt van multiroom-muzieksystemen is een aardig geluid, een flinke bas en ondersteuning voor Spotify Connect niet direct voldoende om voor een All Series-set te kiezen. En dan helpen dat grote logge Duits-ogende design en de matige applicatie ook niet echt mee. Sonos en HEOS by Denon hoeven dus niet heel veel te vrezen.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Veel keuze
  • Robuuste modellen
  • Minpunten
  • Logge designs
  • Geluid niet spectaculair
Denk je aan een multiroom-muzieksysteem, dan denk je aan Sonos. Of aan HEOS By Denon. Panasonic staat in ieder geval niet bovenaan de lijst. Is dat onterecht? Wij checkten het aan de hand van een aantal modellen uit de Panasonic ALL SERIES-lijn: de SC-ALL05, SC-ALL6 en de SC-ALL9.

Panasonics multiroom-muzieksysteem heet ‘ALL SERIES’ en bestaat inmiddels uit een aardige hoeveelheid speakers in allerlei soorten en maten. Van een kleine compacte wekkerradio (SC-ALL02), tot een gigantische powerhouse met 80 watt, de SC-ALL9. Voor ieder wat wils, lijkt het devies. Op zich een nobel streven, maar het roept wel een beetje de vraag op: welke moet ik nou hebben?

Qua looks hebben ze in ieder geval allemaal het herkenbare Panasonic-design. Dat wil zeggen: stoer, groot en een tikkeltje lomp. Het doet een beetje Duits aan. Daar moet je van houden. Tegelijkertijd zijn ze zeker niet zo log als de modellen uit de SoundTouch-lijn van Bose.

Warrige boel

Panasonic heeft voor haar streamingproducten de speciale Music Stream-app. Daarin sluit je op zeer (!) eenvoudige wijze je nieuwe speakers aan in je netwerk, maar verder is de app een beetje een warrige boel. Je kunt muziek uit je eigen bibliotheek selecteren, maar ook snelkoppelingen naar Spotify of Napster integreren. Dat klinkt handig, maar een overzicht wie of wat ALL PLAY ondersteunt, ontbreekt. Sterker nog: je moet zelf uit al je applicaties op je mobiele telefoon selecteren welke de Music Stream-app mag integreren. Daar staan dus ook je ING Bankieren app of Snapchat tussen. En dat terwijl je, om radio te kunnen luisteren, nog een aparte AllPlay Radio-app moet installeren. Kortom: de applicatie dient iets beter en moderner te worden uitgewerkt. Tot die tijd lijkt het slim om gewoon Spotify Connect te gebruiken, want dat is netjes geïntegreerd. Bovendien worden Tidal en Deezer niet ondersteund.

Vermoeiend

Dan kom je op het belangrijkste onderdeel van een speaker: het geluid. De geteste modellen kunnen allemaal hard en hebben een sterke bas, en dat helaas lang niet altijd op een goede manier. Bij de SC-ALL9 lijkt de bas bij een flinke beat te veel aanwezig, terwijl de bas bij de SC-ALL05, een compacte variant met ingebouwde batterij, afwisselt met hoge, te schelle tonen. Een beetje gek. Het luistert een beetje vermoeiend. Het waterbestendige aspect van dit model is dan wel weer grappig: met een IPX7-normering kan hij tegen water, wat ideaal kan zijn in de badkamer.

De nuance is te vinden in de SC-ALL6, het kleinere broertje van de SC-ALL9. Deze speaker is niet al te groot, maar kan qua geluid rustig een woonkamer vullen. Het model kent alleen geen afstandsbediening, wat een gemis kan zijn. Overigens gaat het switchen tussen de verschillende speakers soepel en snel – daar is niets mis mee, met dank aan de AllPlay-technologie van Qualcomm. Dat is prettig, maar of het voldoende is voor een totaal Panasonic multiroom-huis, is maar de vraag.

Prijs: vanaf 199,- euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Samsung Level Box Slim Samsung 55Q8C
0

Reacties op: Panasonic ALL SERIES

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.