Review

Zenbook 3

Omdat ’ie de looks heeft van een Macbook, maar sneller en goedkoper is...

Geschreven door wouter-diemer op
... En nog drie redenen waarom de ASUS Zenbook 3 op onze wishlist staat.

#1: Prachtig beeldscherm

De Zenbook 3 heeft een 12,5 inch beeldscherm. Een fijne grootte voor een ultrabook, zo vinden we. Bovendien is het scherm een genot om naar te kijken, met fraaie kleuren en diepe zwartwaarden. Het gebruikte IPS-paneel staat garant voor uitstekende kijkhoeken zodat je niet recht voor de laptop hoeft te zitten om van foto’s, video’s en andere media te genieten. Dat genieten doe je in full-hd, een resolutie die voor scherp beeld zorgt. Er zijn concurrerende laptops met een hogere schermresolutie, maar meer pixels vragen ook meer stroom. Dat de Zenbook geen touchscreen heeft, is misschien jammer, maar wij hechten er weinig waarde aan.

#2: Zo dun en licht

Als je de Zenbook 3 oppakt, merk je direct hoe belachelijk licht hij is. Met 910 gram voel je hem amper in je (rug)tas en de dikte van 1,2 centimeter geeft het apparaat een futuristisch dun ontwerp. Een ontwerp dat geïnspireerd is op de Apple Macbook, dat is wel duidelijk. ASUS heeft de laptop nog iets dunner en lichter gemaakt en voegt bovendien een vingerafdrukscanner in het trackpad toe. En, heel slim, er wordt een dongle meegeleverd die op de usb-c-poort past: de enige aansluiting van de Zenbook 3. Apple’s Macbook heeft ook een enkele usb-c-aansluiting, maar de dongle moet je er voor 59 euro los bijkopen.

#3: Goede speakers

Wellicht denk je dat een laptop van dit formaat belabberde speakers zal hebben. Dat dachten wij ook, maar het tegenovergestelde is waar. De Zenbook 3 produceert bovengemiddeld goed geluid voor een laptop en daar moeten we Harman Kardon voor bedanken. Het gerespecteerde audiobedrijf heeft samengewerkt met ASUS en dat komt tot uiting in vier speakers. Twee zitten er aan de onderkant van de ultrabook, de andere twee zijn boven het toetsenbord geplaatst. De hoge tonen en de middentonen klinken zuiver en vervorming is er nauwelijks, ook op een hoger volume. Veel bass is er niet, maar voor zo’n dunne laptop is het prima. Dus, Netflix aan en gaan.

#4: Macbook met Windows

We kunnen er niet omheen: de ASUS Zenbook 3 toont overeenkomsten met de Apple Macbook. Op sommige vlakken verliest hij het, op andere wint hij. Veel specificaties zijn vergelijkbaar, maar de prijs-kwaliteitverhouding is een belangrijk verkoopargument voor ASUS. De ultrabook heeft namelijk een Intel Core i5 of i7 processor, terwijl de Macbook draait op een tragere Core M-chip. Toch is de basisuitvoering van de Zenbook vijftig euro goedkoper dan de standaard Macbook, en vergelijk je de twee duurste modellen dan is het verschil honderd euro. Wie op zoek is naar een Macbook met Windows, doet er daarom goed aan de ASUS Zenbook 3 te bestuderen.

Adviesprijs: € 1.399,- (i5) en € 1.699,- (i7)

Dit artikel delen:

Lees meer

Sennheiser PXC 550 WIRELESS Samsung UE43KU6000
0

Reacties op: Zenbook 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.