Review

Acer P6500

Het zonnetje in huis

Geschreven door Eric Beeckmans op

Acer P6500

De Acer P6500 combineert scherp full hd-beeld en een sterke lichtopbrengst met degelijk contrast en matige kleuren. Voor een echte, verduisterde thuisbioscoop zijn er betere keuzes. Maar de Acer doet het uitstekend in meeting rooms of een bar, maar ook in de woonkamer als je een hekel hebt aan verduisteren. Houd er rekening mee dat donkere films niet zijn sterkste kant zijn. Sport, gaming, of algemeen heldere content daarentegen juist wel. De prijs is correct, zeker voor zoveel lichtopbrengst.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Extreem hoge lichtopbrengst
 • Contrast
 • Full-hd
 • Prijs
 • Minpunten
 • Kleurweergave
 • Te weinig kalibratiemogelijkheden
 • Lawaai van koeling
Geen zin om de gordijnen te sluiten? Met zijn 5000 lumen kan deze Acer tegen heel wat omgevingslicht opboksen. Bovendien combineert de Acer P6500 al dat licht ook nog eens met een full hd-resolutie én een interessante prijs.

De P6500 is ondanks zijn hoge lichtopbrengst nog vrij compact te noemen. Een gevolg daarvan is wel dat hij flink wat koeling nodig heeft en dat hoor je. In de woonkamer is het ventilatorlawaai in de eco-mode nog nipt aanvaardbaar. De standaard lamp-mode is heel wat luidruchtiger. Of je dat nog oké vindt, zal grotendeels afhangen van wat en waar je kijkt.

Met open gordijnen

De hoogste lichtopbrengst die onze meter aangaf was 4.562 lumen, in de ‘bright’ beeldpreset en met de lamp op standaard. Dus ja, die 5.000 lumen uit de specificaties kun je halen, al is de kleurweergave dan eerder matig. Maar zelfs in de ‘standaard’ beeldpreset die de beste kleurresultaten gaf, en met de lamp in eco-stand kregen we 2.052 lumen. Nog steeds erg genereus, en voldoende voor een beeld met 140 inch diagonaal, zelfs bij wat omgevingslicht. Houd je het bij 100 inch diagonaal, dan hoef je de gordijnen niet dicht te doen.

Ook het contrast laat een goede indruk achter, van 2.450:1 in de ‘bright’ beeldpreset tot 1750:1 in de ‘standaard’ beeldpreset. De projector verbergt wel wat schaduwdetail, al is dat geen verrassing op een model dat zich profileert voor gebruik bij omgevingslicht. Je kunt de ‘helderheid’ instelling iets opdrijven naar ‘50’ om dat te corrigeren. Acers Lumisense-technologie past op basis van een lichtsensor de helderheid en kleursaturatie aan om de prestaties nog wat op te krikken. De ‘Auto Bright’ instelling gaf daarbij de beste resultaten, vooral met verbeterd zwartdetail.

De grijsschaal in de ‘standaard’ beeldpreset is iets te koel gekalibreerd, maar we lieten hem ongemoeid omdat het nauwelijks stoort, zeker als je bij omgevingslicht kijkt, wat uiteindelijk toch de bedoeling is. Je kunt kleurtemperatuur ‘CT1’ overwegen als alternatief, die is wat te warm.

Waar je niets aan kan doen is het erg matige kleurbereik. Zoals op veel DLP-projectoren zijn kleuren te donker vergeleken bij wit, en blauw wijkt bovendien ook licht af naar groen. Het totaalbeeld blijft weliswaar redelijk gebalanceerd, maar kleuren zijn duidelijk minder krachtig dan de lichtopbrengst doet vermoeden.

Uitgebreide beeldverwerking moet je niet verwachten. Sluit liefst bronnen aan in 720p of 1080p om beeldartefacten te vermijden. De P6500 levert geen frame interpolation, dus panbeelden perfect vloeiend maken is niet mogelijk. Maar de bewegingsscherpte was beter dan verwacht, zelfs in snel bewegende scenes is er nog voldoende detail zichtbaar.

Specificaties

Scherm
16:9 (1920 x 1080) DLP-Projector

Opstelling
Lichtopbrengst 5000 ANSI lumen (4000 in eco), contrast 20.000:1, projectieverhouding 1,41 – 2,24 (100 inch diagonaal op 3,1 – 5,0 m), beeldoffset 115%, lensshift verticaal 0 tot -17%, geluidsniveau 35 dB (standaard), 30 dB (ecomode)

Aansluitingen
2x hdmi, 2x vga, 1x vga-uitgang, 1x component video, 1x composiet, 1x s-video, 1x stereo cinch, 1x stereo minijack, 1x stereo minijack uitgang, 1x microfoon, 1x usb (stroomaansluiting), 1x usb (usb-display), 1x bedraad netwerk, 1x 12V-trigger, 1x RS-232C.

Levensduur lamp
Standaard: 3.000, Eco: 4.000 uur, ExtremeEco: 4.500 uur

Extra’s
2x 10W luidsprekers

Afmetingen
369 x 116 x 294 mm

Gewicht
4,5 kg

Verbruik
460W (std), 367W (eco)

Dit artikel delen:

Lees meer

Amazon versus Netflix Zo bouw je een thuisbioscoop in je kelder
0

Reacties op: Acer P6500

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.