Nieuws

Entertainment Software Association bevestigt gesprek met Trump

ESA zegt de kans aan te grijpen voor een 'discussie gebaseerd op feiten'

Geschreven door Redactie MediaTotaal op
De Amerikaanse president Donald Trump gaat in gesprek met de Entertainment Software Association (ESA) naar aanleiding van de schietpartij in Parkland, Florida. Aldus woordvoerder Sarah Huckabee Sanders.

In eerste instantie zei Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders vorige week in een persvoorlichting dat een gesprek met de ESA was ingepland. ESA zei vervolgens dat ze niet waren benaderd voor een gesprek.

Een woordvoerder van de ESA bevestigt vandaag dat een uitnodiging is ontvangen en dat het gesprek donderdag plaatsvindt. "Dit biedt de mogelijkheid om een discussie te voeren die gebaseerd is op feiten over video game-classificaties, onze toewijding tegenover ouders en de middelen die wij gebruiken om geïnformeerde beslissingen te maken omtrent entertainment."

De ESA zegt tevens dat er geen bewijs is voor een verband tussen gameplay en geweld. Zo wordt in een verklaring van de ESA gezegd: "Er wordt wereldwijd genoten van video games en talrijke instanties en betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat er geen verband is tussen games en geweld. Zoals elke Amerikaan zijn wij verontrust over het niveau van wapengeweld in Amerika. Video games zijn simpelweg niet het probleem: entertainment wordt wereldwijd gedistribueerd en geconsumeerd, maar Amerika heeft een exponentieel hogere mate van wapengeweld dan andere landen.''

Eerder zei Trump in een gesprek over de veiligheid op scholen: "We moeten iets doen aan wat kinderen zien en hoe ze het zien. En ook video games. Ik hoor meer en meer mensen zeggen dat de mate van geweld in video games de gedachtes van mensen aan het vormen is."

In 2013 was er door Barack Obama naar aanleiding van een schietpartij op een school in Newtown ook een gesprek georganiseerd met de leden van de games-industrie. Obama had aan Joe Biden gevraagd om een aantal gesprekken in te plannen met experts op het gebied van onder andere mentale gezondheid, onderwijs, film en tv en games. Uit deze gesprekken ontstond een plan voor meer wetenschappelijk onderzoek rondom de relatie tussen geweld, videogames en mediabeelden uitgevoerd door het centrum voor Ziektebestrijding. Barack Obama zei in 2013 over de acties die ondernomen werden: "Als er ook maar een ding is dat het geweld kan reduceren, als er maar een leven gered kan worden, dan zijn we verplicht om het te proberen."

ESA is een handelsorganisatie die gaat over het classificatiesysteem van video games. Veel topmannen van grote game bedrijven maken deel uit van deze organisatie. Zo werken onder andere Capcom, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Nintendo, Sony Interactive Entertainment, Take-Two Interactive, Ubisoft mee met de organisatie.

Dit artikel delen:

Lees meer

TCL U55C7006 STREAM ON
0

Reacties op: Entertainment Software Association bevestigt gesprek met Trump

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.