Nieuws

Sonos X Gorillaz Spirit House

Interactief muziekspektakel

Geschreven door wouter-diemer op
Dit weekend is Amsterdam getuige van een bijzondere samenwerking tussen Sonos en de virtuele band Gorillaz. Na Berlijn en New York komt het Spirit House van Gorillaz naar Amsterdam. Wij mochten alvast een kijkje nemen tijdens het Pre-press Event van Sonos X Gorillaz.

Saturnz Barz

Het Spirit House bestaat uit meerdere ruimtes, waar verschillende elementen uit de nieuwste muziekvideo’s van Gorillaz tot leven komen. Om de locaties herkennen, kan het dan ook geen kwaad om muziekvideo van Saturnz Barz te bekijken. In de muziekvideo bevinden de vier leden van de band zich in vier verschillende ruimtes. De ruimte waarin het karakter 2D zich bevindt, een rommelige keuken, is terug te zien in het Spirit House.

Beter dan een museum

Fans van Gorillaz kunnen hun hart ophalen in het Spirit House. Niet alleen zijn locaties uit de muziekvideo’s volledig uitgebeeld, ook komen er elementen terug uit de hele carrière van Gorillaz. Hierdoor lijkt het evenement deels op een museum, ware het niet dat je alles gewoon mag aanraken. Van de magazines op tafel tot de vuile vaat in de gootsteen: we mochten alles aanraken. Zelfs de pizza aan de wand en de sigarettenpeuken in de asbak waren echt. Geen zorgen, die pizza aan de wand is niet meer dan logisch na het zien van de muziekvideo. Gedurende de tour door het Spirit House werden we getrakteerd op enkele tracks van Humanz, het nieuwe album van Gorillaz.

Voor het ontwerpen van het Spirit House wordt gebruikgemaakt van zowel fysieke als audiovisuele effecten. We spraken Sonos tijdens het evenement: “Gorillaz overzag het hele proces achter het Spirit House, het was aan Sonos om de audiovisuele aspecten van het evenement tot zijn recht te laten komen.” Met behulp van onder andere de Sonos Playbar kwam iedere ruimte volledig tot leven en werd de sfeer van de clip, ook door de fysieke attributen, ontzettend sterk weergegeven.

In een andere ruimte van het Spirit House werden we getrakteerd op een audiovisuele show. Met behulp van beamers en een aantal Sonos-speakers een speciale muziekvideo afgespeeld op meerdere muren van de ruimte.

Zaterdag 6 mei kan iedereen tussen 11:00 en 20:00 een kijkje nemen in het Spirit House. In november doet Gorillaz de Ziggo Dome aan voor hun Humanz Tour.

Het was aan Sonos om de audiovisuele aspecten van het evenement tot zijn recht te laten komen.

Dit artikel delen:

Lees meer

De gadgets van... Domien Verschuuren Fossil Q Marshall
0

Reacties op: Sonos X Gorillaz Spirit House

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.