Nieuws

Samsung presenteert nieuwe televisies

Met Ambient Mode

Geschreven door Lub Snoek op
Samsung heeft tijdens First Look in New York nieuwe televisies aangekondigd. Naast een nieuwe lijn met QLED TV’s, wordt er ook ingespeeld op de toenemende vraag naar televisies met extra grote schermen van 75 inch of meer.

Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Nederland, gaf aan dat “designinnovaties, slimme mogelijkheden en uiteraard verbeterde beeldkwaliteit hand in hand gaan”.

Scherper, slimmer, mooier

De nieuwe televisies hebben een aantal nieuwe mogelijkheden. De Q9F 2018 QLED TV is de eerste televisie van Samsung die gebruikmaakt van Direct Full Array (DFA) contrast-technologie. Door nauwkeurig gecontroleerde LED’s wordt het beeld nog scherper. Ook heeft dit model een helderheid van maar liefst 2000 nit.

De Ambient Mode tovert het scherm om tot mooi venster voor de omgeving waar je de televisie plaatst. In deze modus stelt de televisie zelf vast hoe de kamer eruit ziet, en stelt het stand-byscherm daarop aan. Op het moment dat je de ruimte inloopt waar de televisie staat, laat deze voor jou relevante content zien zoals file-informatie en nieuws.

Hoeveel apparaten je ook op je televisie aansluit, het wordt nooit een wirwar van kabels achter je televisie. Je sluit namelijk al je apparatuur aan met behulp van One Visible Connection. Dit is een klein kastje met veel input-mogelijkheden, welke je vervolgens met je televisie verbindt. De term ‘One Visible Connection’ is afgeleid van het feit dat je alleen de kabel vanaf het kastje naar je televisie ziet. Zowel de data- als stroomtoevoer lopen door deze kabel.

De televisie is eenvoudig te installeren met behulp van Easy Set-up. Ook vind je andere extra’s terug in de televisie zoals Bixby en de mogelijkheid om je Galaxy-smartphone te koppelen met de TV met behulp van de SmartThings-app. Je televisie kan dan als afstandsbediening dienen, maar je kunt ook video’s die je op je smartphone afspeelt naar de televisie sturen.

De nieuwe collectie QLED TV’s, Premium UHD, UHD en Ultra-Lage Screen TV’s zijn vanaf eind maart beschikbaar in Nederland.. Meer informatie vind je op de website.

Geluid

Naast nieuwe televisies heeft Samsung ook een drietal nieuwe audio-oplossingen gepresenteerd. De HW-N650 en HW-NW700 zijn twee nieuwe soundbars, waarvan laatstgenoemde geoptimaliseerd is om aan de wand te bevestigen.

De nieuwe VL550 is een luidspreker met een draadloze knop. Deze knop fungeert als afstandsbediening en maakt de ondersteuning van HD Audio mogelijk. De draadloze luidspreker is de eerste speaker die samen met de ingenieurs van AKG in het Samsung Audio Lab is ontwikkeld.

Dit artikel delen:

Lees meer

B&O PLAY Beoplay M3 Wat Xbox Game Pass betekent voor de industrie
0

Reacties op: Samsung presenteert nieuwe televisies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.