Nieuws

Ruark Audio kondigt eerste multiroom-speaker aan

En een eigen app

Geschreven door Lub Snoek op
Het Britse audiomerk Ruark Audio heeft zijn eerste connected wireless speaker aangekondigd. Met de MRx combineert Ruark het gemak van multiroom audio met een tijdloos design dat de gemiddelde woonkamer niet misstaat. Ook heeft Ruark een eigen app gelanceerd, genaamd Link, waarmee deze en andere speakers bediend kunnen worden. De speaker is verkrijgbaar vanaf mei.

De Ruark Audio MRx is uitgerust met de nodige verbindings- en streamingmogelijkheden. Zo kan er gebruik worden gemaakt van bluetooth – met aptX – en kan de speaker met het thuisnetwerk worden verbonden. De MRx biedt ondersteuning voor Spotify Connect, TIDAL, Deezer en binnenkort ook Amazon Music. Daarnaast kan de speaker draadloos muziek afspelen van een NAS in het netwerk. Naast de draadloze opties is de speaker uitgerust met een analoge 3.5mm-audiopoort, een multifunctionele USB-ingang en een Ethernet-poort die gebruikt kan worden als het WiFi-netwerk niet toereikend is op de plek waar je de speaker plaatst.

In de behuizing vinden we twee speakers die gebaseerd zijn op de befaamde MR1 Mk2, welke versterkt worden door een 2-kanaals A-B versterker. De MRx sluit qua vormgeving naadloos aan op de andere producten van Ruark Audio. Voor gebruikers die al eerder hebben geïnvesteerd in Ruark zal de speaker een welkome toevoeging zijn. En niet alleen vanwege de vormgeving: als bestaande speakers  met de MRx worden gekoppeld in één multiroom-groep, spelen deze speakers het geluid af van streamingdiensten die ze in de eerste instantie niet ondersteunden. Dit kun je bedienen met de knoppen op de MRx zelf, maar ook via de nieuwe app.

LINK

Naast de speaker lanceert Ruark Audio namelijk binnenkort ook een eigen app, genaamd LINK. Met de app kun je de MRx bedienen en kun je de speaker onderdeel laten uitmaken van een multiroom-opstelling. Dit kan in samenwerking met een andere MRx, maar ook met de eerder gelanceerde R2 Mk3 en R7 Mk3. Deze speakers kunnen dan ook bediend worden met LINK.

De Ruark Audio MRx is vanaf mei verkrijgbaar. De app verschijnt binnenkort in de App Store en Google Play Store. Meer informatie vind je op de website van Ruark Audio.

Dit artikel delen:

Lees meer

HomePod vs. Sonos One Sony HT-MT500
0

Reacties op: Ruark Audio kondigt eerste multiroom-speaker aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.