Nieuws

Netflix heeft 125 miljoen abonnees

En groeit sneller dan verwacht

Geschreven door Lub Snoek op
Het afgelopen kwartaal heeft Netflix 7,4 miljoen nieuwe abonnees kunnen werven. Het totaal aantal abonnees wereldwijd staat daarmee op 125 miljoen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf, waarin de resultaten van Q1 2018 evenals de verwachtingen van Q2 2018 worden gedeeld. Netflix meldt een groei van het aantal betalende streamingliedmaatschappen van 25% wat betreft het aantal betalende streaminglidmaatschappen en 14% stijging in ASP. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de omzet mede door deze ontwikelingen met 43%, de snelste groei in de historie van de streaminggigant.

In het eerste kwartaal van 2018 mocht Netflix 7,41 miljoen nieuwe betalende abonnees verwelkomen: een recordaantal wat betreft nieuwe leden per kwartaal. Dit getal valt ruim een miljoen hoger uit dan de 6,35 miljoen die Netflix verwachtte te werven in Q1. Van het totaal aantal nieuwe abonnees kwamen er 1,96 miljoen uit de Verenigede Staten.

Content

De omzet van het eerste kwartaal kwam uit op 3,7 miljard; ruim 1,1 miljard meer dan dezelfde periode in 2017. De nettowinst bedroeg 290 miljoen dollar. Netflix zal in 2018 7,5 tot 8 miljard dollar uitgeven aan het produceren van eigen content, variërend van series, films en documentaires. De prijsstijging van vorig jaar, waarbij Netfix aangaf dat het geld gebruikt zou worden voor eigen content, zorgde voor 12% van de stijging van het ASP.

Netflix geeft aan het te betreuren dat zijn content niet in aanmerking komt voor filmfestival Cannes. Onlangs introduceerde het filmfestival de nieuwe regel dat wanneer een film meedoet aan de filmwedstrijd, deze de komende 3 jaar niet beschikbaar mag zijn op de Franse Netflix. De streamingdienst geeft aan dat de Franse abonnees op dit moment belangrijker zijn dan Cannes, waardoor Franse leden de komende tijd met een gerust hart kunnen genieten van Netflix Originals.

Onlangs wonnen Bryan Fogel en Dan Cogan de Oscar voor de beste documentaire voor Icarus, een Netflix Original-documentaire over een dopingaffaire waarbij een Russische wetenschapper en klokkenluider zijn betrokken. Het was de eerste keer dat Netflix betrokken was bij de Academy Awards.

Dit artikel delen:

Lees meer

B&O Play presenteert Beoplay P6 Urbanears introduceert kleinere en goedkopere speaker
0

Reacties op: Netflix heeft 125 miljoen abonnees

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.