Nieuws

De gadgets van... Domien Verschuuren

Domien Verschuuren

Geschreven door wouter-diemer op
Domien Verschuurens leven staat op zijn kop. Sinds kort presenteert hij van zes tot negen uur ’s ochtends Jouw Ochtendshow op radio 3FM. Om daarvan bij te komen ontspant de zelfverklaarde ‘millenial’ en social media fanaat zich thuis met Netflix-series op een Ambilight-tv en Spotify-sessies via Sonos-speakers.

Naam: Domien Verschuuren
Geboortedatum: 27-01-1988
Beroep: radio-dj 3FM, voice-over
Twitter: @Domien > 83.000 volgers / @jouwochtendshow
Instagram: @domienverschuuren > 61.100 volgers / @jouwochtendshow
Snapchat: @ditisdomien
Facebook: /jouwochtendshow

Gadgetfanaat, want: “Van kinds af aan vond ik alles met een stekker al leuk. Tegenwoordig ben ik in alles geïnteresseerd wat met ontwikkeling te maken heeft, of het nou om apparaten met een stekker gaat of een online-gadget, dat maakt niet uit.”

Huisgadgets: “Mijn huis hangt vol met Philips Hue-lampen en in elke kamer staat een Sonos-speaker. Mijn vriendin en ik zijn onlangs verhuisd en toen heb ik ook meteen Toon van Eneco aangeschaft, omdat ik het mooi vind om op afstand mijn energieverbruik te kunnen controleren. We moeten de keuken nog een keer verbouwen; de koelkast en het koffiezetapparaat moeten dan op z’n minst een schermpje krijgen.”

VR-bril: “Als je het me vijf jaar geleden had gevraagd en ze toen al te koop waren, dan had ik er ongetwijfeld eentje gehad. Maar ik koop steeds minder impulsief en heb dus nog geen vr-bril in m’n bezit. We zijn met 3FM wel bezig om virtual reality aan radio te koppelen. Radio en virtual reality lijken misschien niet samen te gaan, maar wacht maar af!”

Miskoop: “Ik heb ooit een mobiel videoapparaat gekocht. Je kon er via de computer bestanden op zetten zodat je bijvoorbeeld in de trein een filmpje kon kijken. Ik heb dat ding slechts één keer gebruikt. De accu was binnen een half uur leeg. Sindsdien ligt het apparaat in de kast.”

Wekker: “Omdat ik voortaan midden in de nacht moet opstaan, heb ik een Wake-up Light-wekker nodig, eentje die me met een lampje wakker maakt. Een gewone geluidswekker kan ik mijn vriendin niet aandoen.”

Telefoon: “Ik heb de iPhone 6. Eigenlijk vind ik de Samsung Galaxy Edge mooier en het scherm bovendien helderder. Maar ik stap niet over op Android. Daarvoor vind ik het gebruikersgemak van Apple te fijn. Bovendien werkt hij gemakkelijk samen met mijn MacBook, iMac en iPad.”

Laatst geïnstalleerde app: “Houseparty. Daarmee kun je video conference calls opzetten. Je kunt er pushmeldingen en meer gezelligheid op loslaten. Ik heb de app na twee dagen ook al weer verwijderd, want ik werd er knettergek van! Steeds als ik een pushbericht kreeg, wilde ik die wegswipen, maar dan zat ik elke keer midden in een gesprek.”

Social media: “Twitter, Facebook, Instagram, ik doe het allemaal. Ook ben ik weer vrij actief met Snapchat bezig. Iedereen kan me daarop berichten sturen, maar er zitten vooral veel jongeren op die me laten weten dat ze naar me luisteren en zo. Heel tof!”

Vreemdste bericht: “Een meisje stuurde me een privébericht via Facebook. Ze wenste me succes met mijn laatste avondprogramma en mijn nieuwe ochtendprogramma en zei dat ze in januari van Malta weer naar Nederland zou komen. Ze sloot af met: ‘Blijf single alsjeblieft!’ Heel raar, want ik heb al negen jaar verkering!”

Vloggen: “Ik vind het heel tof om te doen en probeer elke week braaf een filmpje online te plaatsen, maar ik heb er gewoon niet altijd de tijd voor en ik wil de productie niet uit handen geven, dus ik moet even kijken wat ik daarmee ga doen.”

Geluidsinstallatie: “Dankzij mijn collega Michiel Veenstra ben ik nu al enkele jaren in de ban van Sonos. In mijn woonkamer hangt een complete dolby-set, bestaande uit een Playbar, een aantal Play:1’s en een Sub. In de keuken staat een nieuwe Play:5, boven in de werkkamer een Blue Note Play:1 Limited Edition, en ga zo maar door. Ik hou van design en gebruiksgemak, precies wat Sonos biedt. Om diezelfde reden ben ik ook trouw aan Apple. Alleen iTunes vind ik zo’n miskleun. Daarom gebruik ik voornamelijk Spotify om muziek af te spelen.”

Netflix: “Ik heb een Philips Smart Full HD LED-tv, de 42PFK7509/12 met Ambilight. Daarop kijk ik voornamelijk Netflix. Ik volg alles door elkaar: onlangs nog de series Narcos en Bloodline, en ik ben net begonnen aan seizoen drie van Black Mirror. Dat is een waanzinnige serie en echt iets voor gadgetfans! Het is een mix van science fiction en thriller en gaat over ethische kwesties in de toekomst. Bijvoorbeeld over een ‘social rating systeem’ waarmee we op straat via een ooglens informatie krijgen over elkaars sociale status, opgehangen aan een beoordelingssysteem. Een heel beklemmend idee!”

Dit artikel delen:

Lees meer

Samsung UE43KU6000 Sonos X Gorillaz Spirit House
0

Reacties op: De gadgets van... Domien Verschuuren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.