Blog

Streamingdienst Disney krijgt gestalte

Verwacht herfst 2019

Geschreven door Lub Snoek op
Vorig jaar doken er al geruchten op dat Disney bezig was met het opzetten van een eigen streamingdienst. Inmiddels liggen er duidelijke plannen voor een eigen videodienst die in de herfst van 2019 in de Verenigde Staten gelanceerd zal worden. Het is nog niet duidelijk hoe de titels van het onlangs overgenomen 21st Century Fox in het plaatje passen.

Dat meldt de website Deadline. Het project wordt op dit moment geleid door Agnes Chu, die onder andere heeft gewerkt bij ABC als coördinator voor originele content op digitale platforms. Chu was de laatste tijd actief bij Walt Disney Imagineering, de bedrijfstak die verantwoordelijk is voor de creatie en constructie van Disneypretparken over de hele wereld. De laatste samenwerking met Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company, was bij de opening van Shanghai Disney Resort in 2016. Ook was Chu betrokken bij de herlancering van de Star Wars-franchise.

Volgens Iger zal de streamingdienst “ondanks een laag volume toch kunnen concurreren met grote namen als Netflix door het gebruik van bekende titels”. De streamingdienst zal vanaf het begin nieuw materiaal beschikbaar stellen, waaronder meerdere Star Wars-titels, een live-action Marvel-serie en een geanimeerde serie zich afspeelt in het universum van Monsters & Co. Ook zijn er geruchten van een mogelijke terugkeer van Kermit de Kikker.

Aanbod

De reden dat Bob Iger over een laag volume spreekt, is omdat Disney niet al zijn films en series naar de nieuwe streamingdienst brengt. De gewelddadige films en series van Marvel zoals The Defenders blijven op Netflix, en het overige R-rated materiaal gaat naar Hulu. Het is nog niet duidelijk wat er zal gebeuren met de titels die onder het recentelijk overgenomen 21st Century Fox vallen.

Disney zal in het eerste jaar van de nieuwe streamingdienst 4 tot 5 nieuwe ‘Disney Originals’ en 5 nieuwe series beschikbaar stellen. De verwachting is dat een groot deel van de nieuwe Disney Originals zal bestaan uit live-action remakes van bekende animatiefilms zoals dat eerder gebeurde met The Jungle Book en Beauty and the Beast. Op dit moment zijn de live-action remakes van de klassiekers The Lion King en Aladdin in productie.

De nieuwe streamingdienst van Disney zal in de herfst van 2019 in de Verenigde Staten worden gelanceerd en wordt daarna uitgerold naar de rest van de wereld. Door het niche aanbod van familievriendelijke films wordt de streamingdienst waarschijnlijk iets goedkoper dan andere streamingdiensten.

Op dit moment loopt er nog een contract met Netflix voor verschillende Disney-titels tot eind 2018. Disney gaat waarschijnlijk binnenkort met Netflix om de tafel om te bepalen welke Disney-titels er in 2019 nog op Netflix blijven. Mocht er een groot deel van Netflix verdwijnen, dan is het wachten op de komst van de Disney-streamingdienst naar Europa. Ondertussen loopt de deal tussen 21st Century Fox en HBO nog tot 2022.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoe racegames de brug tussen e-sports en echte sport slaan Van televisie naar beamer
0

Reacties op: Streamingdienst Disney krijgt gestalte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.