Blog

De gadgets van Triggerfinger

Welke gadgets gebruikt zanger Ruben Block in het dagelijkse leven?

Geschreven door Patrick Lamberts op
Zanger/gitarist Ruben Block voert het rocktrio Triggerfinger op stijlvolle wijze aan. Gitaar en versterker zijn dan ook nooit ver van de muzikant verwijderd. Welke gadgets gebruikt de aimabele Vlaming nog meer in het dagelijkse leven?

Naam: Ruben Block
Geboortedatum: 26-06-1971
Beroep: muzikant
Instagram: @triggerfingerofficial | 14.000 volgers
Facebook: /triggerfingerpage | > 173.000 likes
Twitter: TriggerFingerrr | > 32.000 volgers
Website: www.triggerfinger.net

Gadgets: “Ik beschouw mezelf niet als een gadgetman. Ik zie er niet altijd het nut van in en heb er vaak de tijd, het geduld en het inzicht niet voor. Dat ik sms en e-mail nog altijd verkies boven WhatsApp, zegt misschien ook wel wat.”

Telefoon: “De iPhone 7 Plus. Die gebruik ik naast het telefoneren ook om onderweg ideeën voor nieuwe liedjes in te zingen, stukjes songtekst te schrijven, mijn gitaar te stemmen, te navigeren, foto’s te maken, muziek te luisteren, mijn agenda te checken, te Facetimen, sociale media bij te houden en meer. Amai, dat is nogal wat hè?!”

Favoriete gadgets: “Mijn gitaren en versterkers. Ik heb onder meer twee custom made gitaarmodellen, gemaakt door Stijn Kenis. Dat zijn eigenlijk Gretsch Princess-kopieën, maar dan helemaal naar mijn smaak aangepast. Mijn rode Gretsch Anniversary gitaar is een andere favoriet, omdat die lekker kan fluiten en huilen. Muziek maken met elektronische apparaten is een heerlijk tijdverdrijf. Ik amuseer mij vooral met mijn vrienden die een basgitaar en drumstel hebben. Met hen is het fijn samenspelen.”

Tourgadgets: “Ik heb altijd een laptop, iPad en iPhone bij me om films en series te kijken, muziek te luisteren en de weg naar het hotel en de tourbus terug te kunnen vinden. De laatste tijd lees ik ook wel eens via iBooks, maar een fysiek boek geniet voorlopig nog steeds mijn voorkeur. In sommige situaties is iBooks echter wel handiger. Een laatste onmisbare ‘gadget’ is onze tourmanager Tompie: het vleesgeworden Zwitsers zakmes.”

Handige app: “Runtastic, een gps-tracker voor hardloop-, fiets- en fitnessactiviteiten. Vooral handig omdat je ermee kan voorkomen dat je verdwaalt.”

Favoriete tv-programma’s/series: “Ik heb geen idee welke televisie ik heb, maar er komen wel eens films, series, tekenfilms, nieuws en documentaires op voorbij. Horace And Pete van Louis CK vind ik een onwaarschijnlijk mooie serie. Verder kijk ik ook Black Mirror, The Affair, House Of Cards en True Detective.”

Audio: “Voor het luisteren van muziek gebruik ik vanalles: cd-speler, streamingdiensten en vinyl. In de auto luister ik het meest en het liefst. Thuis heb ik een Technics SL-1210MK2 om vinyl te draaien. Die is aangesloten op Pro-Ac Studio 100 speakers. Als ik op tournee ben, gaat er standaard een Sennheiser HD 280 pro hoofdtelefoon mee. De laatste tijd luister ik regelmatig naar Xylouris White, Mickey Baker, tUnE-yArDs en The Jesus Lizard.”

Wens: “Het zou fantastisch zijn als er een gadget of dienst komt waarmee je sneller kunt inchecken op luchthavens. Ik heb er alle begrip voor dat sommige situaties en handelingen tijd vergen, maar je verspilt enorm veel tijd op een vliegveld als je veel moet reizen. Dat geldt zeker voor muzikanten die graag hun favoriete spulletjes bij zich hebben.”

Dit artikel delen:

Lees meer

Hifi in de badkamer EISA-winnaars 2017-2018
0

Reacties op: De gadgets van Triggerfinger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.