Blog

De gadgets van Pierre Wind

Van een stopcontactbehuizing in de vorm van een vrachtwagen tot een groot barbecuezakmes

Geschreven door Patrick Lamberts op
Pierre Wind, de bekende Haagse televisiekok met tomeloze energie, had evengoed Pierre Wervelstorm kunnen heten. De kokoloog en innovator zit nooit stil, praat voor honderd en blijkt niet alleen graag te experimenteren met eten en zelf bedachte keukenattributen: hij bouwt ook graag websites en is goed op de hoogte van de modernste elektronische gadgets. Dit zijn de gadgets van Pierre Wind.

Naam: Pierre Wind
Geboortedatum: 24-03-1965
Beroep: kok, kokoloog, presentator en innovator
Social media: niet van toepassing
Website: www.pierrewind.nl

Gadgetfan, want: “Ik heb echt de gekste dingen, zoals een metalen stopcontactbehuizing in de vorm van een vrachtwagen en een groot barbecuezakmes. Ook op digitaal gebied ben ik een nerd. Ik bezit bijvoorbeeld een DJI Osmo Action camera en laatst zocht ik nog naar de beste Wacom Spark, een pen waarmee je gewoon op papier kan tekenen en die tegelijkertijd via bluetooth een digitale versie van je tekening op je Mac-scherm tovert.”

Computer: “In mijn studiootje staan drie Mac Pro’s en drie pc’s. Mijn Macbook Pro gebruik ik vooral voor lezingen en presentaties. Ik ben Mac-fan van het eerste uur en Steve Jobs is nog altijd een van mijn weinige helden. Inmiddels vind ik wel dat Apple ver achterblijft op het gebied van innovatie. Ze veranderen ook te vaak van systeem en updaten oude versies niet meer. Daardoor moet je steeds weer de portemonnee trekken. Daar erger ik me mateloos aan.”

Tablet: “Ik heb drie tablets, waaronder de Wacom Cintiq Pro 13, een tekentablet. Echt een ge-wel-dig apparaat! Dat gebruik ik speciaal voor het ontwerpen van gerechten. Vroeger maakte ik daar schetsen van op papier; geen Van Goghs of Mondriaans, maar Windiaanse recepttekeningen.”

Laatst geïnstalleerde telefoon-app: “Ik heb bizar veel apps op mijn iPhone, sowieso alle culinair gerelateerde apps. De Seizoenswijzer, Viswijzer en iGrill zijn daarvan eigenlijk de enige echt bruikbare. De Food Reminder-app heb ik wel al gedownload, maar nog niet getest. De laatste app die ik heb geïnstalleerd om te gebruiken staat los van keuken-apps: dat is de Outlook-app. Die had ik nodig nadat mijn pc was gecrasht.”

Keukengadgets: “Je kan tegenwoordig met behulp van je telefoon en sensoren op afstand zien wat je nog in je koeling hebt, zodat je in de supermarkt kunt controleren wat je moet inkopen. Je hebt ook thermometers die op afstand werken. Erg handig! Van die goedkope groentesnijders en kookeieren en zo vind ik dan weer niks.”

Tell Sell: “Nooit iets van gekocht. Ik irriteer me al mateloos aan die reclames en het is ook goedkope shit. Op V-nix.nl heb je wel mooie kookspullen. Onder het tabblad ‘Sous Vide’, vind je bijvoorbeeld de Anova One, waarmee je sous-vide kan koken.”

Eigen gadgets: “Gadgets zijn voornamelijk voor het korte geluk, ze zorgen bij de aanschaf voor een geluksmoment. Ik hoop dat ik een createur ben van gadgets die langer meegaan. Zo heb ik een galgje laten maken om hangop in te serveren en ik heb een wipwapje ontworpen waarmee je eten in je eigen mond kan wippen.”

Social media: “Daar maak ik geen gebruik van. Als je het goed wilt doen, moet je er veel tijd in steken en die tijd kan en wil ik daar niet voor vrijmaken. Ik vind websites veel interessanter dan bijvoorbeeld Facebook, ook om zelf te bouwen.”

Audio: “Ik heb een mooie draadloze House Of Marley koptelefoon, de meest geavanceerde bluetoothversie van dit moment. Sinds een Windows-update werkt hij echter niet meer. Zo irritant! Dus nu heb ik een simpelere van Sony erbij gehaald. Net als met gadgets probeer ik qua muziek de meute voor te blijven. Ik check iedere vrijdag de nieuwste releases en koop van alles via iTunes of op vinyl, onlangs nog de nieuwe van Blaenavon, The Dirty Projectors, CHARL, Future Islands, The Chainsmokers en Depeche Mode.”

Wens: “Je hebt een selfiecamera die een soort drone is, de Hover Camera (Passport). Die blijft op ooghoogte in de lucht hangen en kan filmen en foto’s maken. Zoiets is natuurlijk geweldig voor mij om in de keuken te hebben. Ik had een Canon XL camera, maar die is onlangs overleden. Daar laat ik nu een lamp van maken, omdat ik er toch wel een band mee heb. Verder ben ik benieuwd naar de iPhone 8 en hoop ik dat er een ander model van de Apple Watch komt. Maar eerst wil ik de iDoorbell van Neo Coolcam aanschaffen, een deurbel met camera die een foto maakt van iedereen die bij je aanbelt. Daar word ik nou helemaal blij van!”

Dit artikel delen:

Lees meer

De gadgets van Diederik Jekel Amazon versus Netflix
0

Reacties op: De gadgets van Pierre Wind

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.