Blog

De gadgets van Joshua Nolet

Chef’Special-zanger is blij met zijn carbon platenspeler

Geschreven door Patrick Lamberts op
Van de bandleden van Chef’Special is zanger en gevoelsmens Joshua Nolet verreweg de minst technische. “Als ik bij iemand achter de computer ga zitten, dan is er een grote kans dat die zomaar uitvalt, puur en alleen omdat ik erbij in de buurt kom.” Dit zijn de gadgets van Joshua Nolet.

Naam: Joshua Nolet
Geboortedatum: 12-04-1988
Beroep: zanger
Twitter: @JoshNolet / > 5300 volgers / @ChefSpecial / > 28.800 volgers
Instagram: @joshnolet / > 11.500 volgers / @chefspecialmusic / > 37.700 volgers
Snapchat: @Joshnolet
Facebook: joshuanolett en /Chefspecialmusic

Favoriete gadget: “Ik bezit een fijne carbon platenspeler waar ik erg blij mee ben. Die heb ik gekoppeld aan een kleine voorversterker en twee speakertjes. Er zit een afstandsbediening bij en hij werkt ook met bluetooth. Ik draai thuis eigenlijk alleen nog maar vinyl, omdat ik daar het meest blij van word. Onlangs kocht ik een wekker die me wakker maakt met een wake up light. Dankzij een bijbehorend matje dat onder m’n matras ligt, weet die wanneer ik in mijn lichte slaap zit. Dankzij het sfeervolle licht en een door mezelf samengestelde playlist met chille tunes word ik voortaan heel geleidelijk wakker.”

Muziekgadget: “Mijn meest gebruikte gadget van de afgelopen tijd is de Voice Recorder die standaard op de iPhone zit. Als ik op straat loop en er schiet me een muzikaal idee te binnen dan neem ik dat gelijk op door het in te zingen in mijn telefoon. Ik ben ook fan van de Shure SM7-microfoon. Die blijft altijd heel erg trouw aan z’n eigen geluid. De akoestiek en omgeving hebben niet heel veel invloed op het eindresultaat. Fijn voor iemand als ik die graag rondloopt tijdens het opnemen.”

Speakers: “Thuis heb ik Argon-speakers geïnstalleerd en in mijn studiootje kleine KRK-modellen. Sonos vind ik niks, want dat werkt met wifi en daar word ik helemaal lijp van. Bluetooth werkt ook niet altijd top, maar over het algemeen gaat het prima.”

Logic versus kladblok: “We zijn nu al zo’n negen jaar met Chef’Special bezig en ik probeer nu pas voor het eerst het opnameprogramma Logic onder de knie te krijgen. Voorlopig ben ik nog afhankelijk van andere mensen als het op opnames aankomt. Maar ik merk dat ik nog niet verloren ben en dat ik Logic de baas ben. Ik moet me er alleen voor openstellen.”

Telefoon: “Ik probeer zo min mogelijk op mijn telefoon te doen. Volgens mij heb ik een iPhone 6 - maar zelfs dat weet ik niet eens honderd procent zeker. Ik ben best merkentrouw, maar dat is deels gemakzucht. Ik vind Apple namelijk soms best ongebruiksvriendelijk. Heel a-relaxed is het afspelen van audiofragmenten die je per mail verstuurt. Die worden geopend in een player die je ‘in leven moet houden’ omdat het scherm anders op zwart springt. Waarom is dat?”

Gekste Whatsappje/berichtje: “Iets wat vaak terugkomt in de Chef’Special is het filmpje ‘Blikje in de water’ en de daarbij horende opmerking ‘ik vind helemaal mooi’. Daar pakken we vaak een screenshot van als we bijvoorbeeld met zijn vijven een besluit hebben genomen via Whatsapp.”

Laatst geïnstalleerde app: “Hopper, een app die de goedkoopste vluchten voor je berekent en alle mogelijkheden voor je op een rijtje zet.”

Social media: “Ik heb een haat-liefdeverhouding met social media. Ik denk dat het vooral te maken heeft met hoe je ze gebruikt. Soms zet je social media puur in voor je ego, omdat je wat aandacht nodig hebt. De laatste tijd probeer ik social media voornamelijk in te zetten om iets van waarde mee te geven. Of dat nou iets Chef’Special-achtigs is of iets anders positiefs, dat maakt niet uit. Ik ben de laatste tijd heel erg begaan met de vluchtelingensituatie bijvoorbeeld. Voor dat soort zaken wil ik social media meer gaan inzetten. Er zal ook nog weleens een selfie op een mooie plek voorbij komen, want dat genereert wel weer veel likes.”

Games: “Ik ben geen gamer. Er is maar één videospel dat ik speel, en dan nooit alleen, maar met vrienden: FIFA! Dat is ook de enige reden dat ik een Playstation 4 heb. Op een vrije zondag kijken we naar Ajax en daarna gaan we gamen. Heerlijk!”

Series/Netflix: “Het is altijd handig om wat afleveringen van een serie bij de hand te hebben, bijvoorbeeld voor in het vliegtuig. House Of Cards en Fargo zijn van die series die ik onlangs heb gebingewatched.”

Dit artikel delen:

Lees meer

Omdat deze laptop óók een tablet is... Eminent EM7680
0

Reacties op: De gadgets van Joshua Nolet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.