Blog

De gadgets van Jan de Hoop

Welke gadgets gebruikt de nieuwslezer in het dagelijkse leven?

Geschreven door Patrick Lamberts op
Jan de Hoop is presentatiecoach en actievoerder, maar vooral bekend als nieuwslezer van het RTL Ontbijtnieuws. Zijn iPhone 7 en iPad Air wijken nauwelijks van zijn zijde, zodat hij continu van het laatste nieuws op de hoogte blijft. Daarnaast vindt de vloggende televisieman beeldkwaliteit heel belangrijk. Welke gadgets gebruikt de nieuwslezer verder in het dagelijkse leven?

Naam: Jan de Hoop
Geboortedatum: 18-12-1954
Beroep: nieuwslezer RTL Ontbijtnieuws, presentatiecoach/mediatrainer, radiopresentator Omroep Gelderland
Twitter: @JandeHoop | > 210.000 volgers
Facebook: @jandehooppagina
Websites: www.dehooplievaart.nl | www.rtlnieuws.nl

Gadgetliefhebber, want: “Als je onder gadgets zaken als telefoons en dergelijke verstaat, ben ik zeker een fan!”

Telefoon: “Ik heb nu de iPhone 7. De 8 en X vind ik ook erg mooi, maar om 1.500 euro aan een nieuwe telefoon uit te geven gaat mij te ver, dus ik sla een keertje over.”

iPad: “Ik heb de een-na-laatste versie van de iPad. Daar staan vooral veel nieuws-apps op, zoals die van RTL Nieuws, Nu.nl, NOS, De Telegraaf en het AD. Maar ook spelletjes: we doen op de zaak vaak een Yahtzee-competitie en ik mag graag Tetris spelen.”

Vlogs: “Video vind ik erg interessant, ook het monteren van filmpjes en vlogs. De beeldkwaliteit vind ik daarbij heel belangrijk. Ik bezit nu een Sony FDR-AX53, een 4K-videocamera met een goede microfoon erop. Er komt binnenkort een nieuwe camera van Sony met hdr, dat is nog beter dan 4K en daarom wil ik die dan weer hebben. Beeld moet er spectaculair uitzien!”

Televisie: “Er staat thuis een heel mooie LG oled-televisie van anderhalf jaar oud. Daar zit hdr op, en daarom vind ik het leuk dat de camera van Sony dat ook krijgt. Met die combinatie krijg je het best mogelijke beeld van dit moment: met diepe kleuren en een scherp contrast. We kijken thuis programma’s als Heel Holland Bakt, Helemaal Het Einde en We Zijn Er Bijna, en natuurlijk het nieuws en programma’s als EenVandaag.”

Apple TV: “We willen graag een nieuwe versie, want die speelt ook 4K-filmpjes van je computer af op de televisie. Al onze vlogs zijn in die resolutie opgenomen, dus dan kunnen we die ook in optimale resolutie bekijken.”

Retrogadget: “Vroeger hadden we een zwart-wit videorecorder. Een enorm zwaar apparaat, van wel tien kilo. Ik kan me herinneren dat we daarmee een keer in Londen een filmpje probeerden te maken. We hadden dat ding helemaal meegesjouwd naar de Tower Of Londen: kwamen we ter plekke tot de ontdekking dat de accu leeg was, haha!”

Social media: “Over het algemeen vind ik social media heel leuk. Ik ben op dit moment actie aan het voeren voor de luchtvaartroutes boven Lelystad. Die zijn op dit moment te laag en moeten opnieuw ingedeeld worden zodat er minder geluidsoverlast komt. Ik heb op Twitter ruim 210.000 volgers en dat is in zo’n situatie wel handig. Ik twitterde bijvoorbeeld dat het wel aardig zou zijn als talkshows als RTL Late Night en Pauw aandacht aan dit onderwerp zouden besteden: twee dagen later zat ik bij Pauw aan tafel.”

Opvallendste e-bericht: “Nu ik actie aan het voeren ben, krijg ik weleens reacties van mensen die maar wat roepen. Niets mis met een andere mening of discussie, maar ik zou willen dat sommige mensen eerst in de materie duiken voordat ze reageren. Dat gebeurt helaas niet altijd en dat vind ik vervelend.”

Drones: “Ik heb niets tegen vliegtuigen en ook niets tegen drones, zolang ze maar niemand onnodig lastigvallen. Aan het einde van de vlogs die mijn man Coen en ik maken, tonen we drone-beelden van ons huis. De eerste keer dat een vriend van ons met een professionele drone bij ons kwam om die opnames te maken, crashte de drone vrijwel direct in een boom. Gelukkig deed ’ie het nog, dus dat was enorm grappig!”

Laptop: “Mijn man en ik geven mediatrainingen en hebben wel tien jaar lang met een MacBook gedaan. Op een gegeven moment liep ie vast en nu hebben we een heel mooie nieuwe MacBook Pro gekocht, eentje met Touch Bar. Als je Word opent, dan komen alle functies van Word op die Touch Bar tevoorschijn. Erg handig.”

Audio: “We hebben alle formaten van Sonos-speakers in huis: in de woonkamer twee PLAY:5-formaten met een subwoofer, in mijn werkkamer heb ik twee PLAY:1-speakers, in Coens werkkamer staat een PLAY:3 en in de badkamer een PLAY:1. Ik ben ooit begonnen als diskjockey, dus we luisteren veel en gevarieerde muziek. Denk aan: Michael Bublé en Fleetwood Mac, maar ik kan bijvoorbeeld ook uit volle borst meezingen met Ronnie Ruysdael en BZN!”

Dit artikel delen:

Lees meer

De 10 beste wifi-mesh-systemen die je kunt kopen beyerdynamic DT 240 Pro
0

Reacties op: De gadgets van Jan de Hoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.