Blog

De gadgets van Diederik Jekel

Dexcom G5, Samsung S7 en de Fitbit Heart Rate

Geschreven door Patrick Lamberts op
Wetenschapsjournalist, schrijver en presentator Diederik Jekel was dit jaar net geen finale-kandidaat van Wie Is De Mol? Een potje Just Dance, een dansspel voor de XboX, wint hij vrijwel altijd. “Zeker als Britney Spears’ Toxic voorbijkomt, ben ik onverslaanbaar.” Dit zijn de gadgets van Diederik Jekel.

Naam: Diederik Jekel
Geboortedatum: 22-06-1984
Beroep: wetenschapsjournalist
Twitter: @DiederikJekel / > 12.000 volgers
Instagram: @diederikjekel / > 4.400 volgers

Gadgetfan: “Ik vind technologie heel interessant en heb wat quantified self-dingen, zoals de Fitbit Heart Rate en een weegschaal die communiceert. Een gadget als losstaand apparaatje is een beetje aan het vervagen door allerlei apps. Natuurlijk heb je ze nog wel, zoals een drone, waar ik graag mee vlieg. Niet dat ik er zelf één bezit, maar voor bepaalde programma’s heb ik er weleens mee mogen werken.”

Telefoon: “De Samsung S7. Met iPhone heb ik niets. Apple dwingt je om dingen op een bepaalde manier te doen. Dat vind ik irritant. Met Samsung kan je alles zelf customizen. Dat past goed bij iemand die in het DOS-tijdperk is opgegroeid, zoals ik. Wat dat betreft ben ik een oude lul. Ik kan me echter ook voorstellen dat veel mensen Apple-producten fantastisch vinden, maar voor mij zijn ze gewoon niet intuïtief.”

Laatst geïnstalleerde app: “De CTA Rit Registratie-app is de allerlaatste. Handig voor zzp’ers die daarmee hun ritten willen bijhouden. Wel een beetje saai hè?”

Handige gadget: “De Dexcom G5, een mobiel systeem voor continue glucosemonitoring. Een pleistertje dat op mijn lichaam zit, meet m’n bloedsuikerspiegel en stuurt de info via usb door naar een app op mijn telefoon. Hierdoor kan ik mijn bloedsuikerspiegel beter reguleren. Een nuttig apparaatje voor mensen die suikerziekte hebben.”

Social media: “Twitter vind ik echt leuk. Misschien komt dat ouderwets over, maar ik consumeer mijn informatie het liefst via tekst. Tijdens de kernramp in Japan in 2011 die bij Fukushima plaatsvond, kon ik allerlei mensen volgen die daarvan verslag deden. Ook volgde ik mensen uit de kernindustrie. Dat leverde een soort directe communicatie uit Japan op die je zonder social media niet zo makkelijk had als journalist.”

Instagram: “Ik probeer er wat mee te doen en ben er ook niet te beroerd voor, maar ik denk er vaak niet aan. Omdat ik zo vaak vergeet foto’s te plaatsen, heb ik laatst zelfs in mijn agenda een reminder gezet. Er stond letterlijk: ‘Doe social!’”

Opmerkelijk berichtje: “Sinds mijn deelname aan Wie Is De Mol? krijg ik regelmatig de vraag waar ik mijn T-shirts vandaan haal. Ik durf nog niet te zeggen dat ik met mijn nerdshirts een stijlicoon aan het worden ben, maar het is wel iets waar mensen interesse in tonen. De shirts vind je heel simpel online. Soms help ik mensen die ze echt niet kunnen vinden met het opperen van een ‘Google search’. Voor mijn spruitjestrui geef ik dan bijvoorbeeld aan: ‘sweater brussels sprouts green’. Dan is het de eerste hit bij Google Afbeeldingen. Lijkt mij geen hogere wiskunde, haha!”

Games: “Ik heb een XboX One waarop ik Call Of Duty speel. Met mijn vriendin doe ik regelmatig het dansspel Just Dance via Kinect, een gezellig gemeenschappelijk ding. Zeker als Britney Spears’ Toxic voorbijkomt, ben ik onverslaanbaar.”

Televisie: “Een standaard zwarte Samsung 32 inch (LE32A456). Niets bijzonders. Ik moet maar eens een nieuwe...”

Netflix: “Ik kijk graag filmseries, maar tegenwoordig heb ik er wat minder tijd voor. Modern Family, Penoza, Family Guy en South Park behoren tot mijn favorieten. Politieke series zoals Homeland en 24 vind ik ook altijd prettig. The West Wing is mijn ‘all time favorite’ en ik zit met smart op de nieuwe House Of Cards te wachten.”

Audioset: “Ik bezit prachtige boxen van Bowers & Wilkins met een 5.1 Onkyo versterker en diverse Onkyo randapparatuur, maar die zijn op dit moment niet aangesloten. Op een gegeven moment had ik niet veel ruimte meer in mijn appartement en heb ik een Sonos bluetooth wifi-speaker aangeschaft. Tot slot heb ik een kleine, platte, rechthoekige bluetoothspeaker van Harman Kardon. Een topding voor in de keuken, waar we vaak wat zitten te drinken en te ouwehoeren.”

Wensgadget: “Ik had een DAB+ radio met bluetooth waarmee ik in de auto draadloos kon bellen. Ik heb net een nieuwe auto en ben voorlopig aangewezen op het standaard hoofdtelefoonsnoertje van Samsung. Daar mag nog een keer een goede Parrot headset voor in de plaats komen.”

Dit artikel delen:

Lees meer

Vijf online muziekdiensten getest De gadgets van Pierre Wind
0

Reacties op: De gadgets van Diederik Jekel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.