Blog

De 4 beste spraakassistenten

Dit zijn onze favorieten

Geschreven door Rens Blom op
De digitale spraakassistent is in opkomst en dat betekent dat we steeds vaker gaan babbelen tegen onze gadgets. Alexa van Amazon lijkt voorlopig de winnaar van de spraakassistenten - we kwamen de stem in allerlei producten tegen. Dit zijn de 4 beste spraakassistenten.

Product 1: LG Smart InstaView Refrigator

Prijs: nog onbekend
Release: nog onbekend

Eén van de grootste producten met spraakassistent Alexa is de Smart InstaView Refrigator van LG. Deze koelkast draait op LG’s WebOS besturingssysteem en heeft een 29 inch touch screen dat bij twee snelle tikken doorzichtig wordt. Zo zie je wat er in de koelkast staat zonder dat je de deur hoeft te openen. Ook handig: de camera in de koelkast maakt een foto als je de deur dicht doet. Loop je in de supermarkt en twijfel je of er nog melk in huis is, dan kun je dat direct even checken op je smartphone. Amerikanen hoeven dankzij deze LG-koelkast helemaal de deur niet meer uit: de Alexa-integratie laat je zelfs producten bestellen via de stem. Cool!

Product 2: Ford (en Volkswagen)

Prijzen: nog onbekend
Release: eerste helft 2017

Dat Alexa niet alleen voor thuis bedoeld is, laten Ford en Volkswagen zien door de spraakassistent in hun auto’s te integreren. Zo kun je, als je bijna thuis bent, met een commando de thermostaat wat hoger zetten of de verlichting aan doen. Andersom werkt het ook: als je binnen op de bank zit en het buiten koud is, kun je aangeven dat de motor van de auto alvast mag draaien. Als je even later de auto instapt, is die lekker warm. Ford heeft bovendien een unieke functie toegevoegd, waardoor Alexa informatie over je auto kan geven. Vraag bijvoorbeeld hoeveel brandstof er nog in de tank zit en je krijgt direct antwoord. Ford voorziet onder andere de Focus Electric en Fusion Energi van Alexa.

Product 3: Somfy One

Prijs: zo’n tweehonderd euro
Release: tweede kwartaal 2017

Misschien ken je Somfy van de zonwering en de gordijnen, maar het bedrijf levert met de Somfy One nu zijn eerste smart home-product af. Het gaat om een beveiligingscamera met ondersteuning voor Alexa, de handige dienst IFTTT en Google’s Nest-domotica. Wat Somfy daar concreet mee wil doen, is nog niet bekend, maar er zijn genoeg mogelijkheden. De beveiligingscamera zelf kan 24 uur per dag filmen in hd-resolutie, waarbij je de beelden gratis terug kunt kijken. Hij heeft een nachtmodus, een 100-decibel sirene en sensoren die een inbraak moeten herkennen.

Product 4: Huawei Mate 9

Prijs: 649 euro
Release: Te koop

Praten tegen je smartphone is al aardig ingeburgerd en Huawei hoopt het samen met Amazon nog normaler te maken. De smartphonemaker rust zijn high-end Mate 9-telefoon in de VS uit met Alexa en brengt de assistent via een update ook naar Nederlandse toestellen. Los van het feit dat we daar (nog) weinig aan hebben, omdat Amazon slechts beperkt actief is in Nederland, is het opvallend dat Huawei voor Alexa kiest. De smartphones van het bedrijf draaien namelijk op Google’s Android, inclusief de Google Now-spraakassistent. Dat Huawei toestemming heeft gekregen om Alexa daarnaast te installeren (en de gebruiker dus twee keuzes geeft), is een bijzondere zet van Google.

Dit artikel delen:

Lees meer

Panasonic TX32DS600E Drie maanden Film.nl
0

Reacties op: De 4 beste spraakassistenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.