Blog

Alles over écht draadloze in-ear hoofdtelefoons

Genieten zonder kabel

Geschreven door Redactie MediaTotaal op

Tip 1. Sony WF-1000X (€219)

Ze zijn misschien wel de beste draadloze in-ears, en ook de mooiste. De WF-1000X is nog maar net gepresenteerd op de IFA, maar al goed beschikbaar. Sony besteedt altijd veel aandacht aan design en minimalisme zit in hun dna. Deze in-ears, beschikbaar in zwart of beige, zijn dan ook heel discreet. Je stopt ze makkelijk in je oren en dankzij het beugeltje aan de binnenkant, dat zo flexibel is dat het geen waarde lijkt te hebben, blijft de WF-1000X heel goed op zijn plaats. De oortjes zijn met 6,8 gram per stuk bovendien ongelooflijk licht.

Een minpunt is dat ze niet erg lang spelen: drie uur. De meegeleverde case heeft een powerbank voor twee bijkomende laadbeurten, zodat je in totaal negen uur kunt luisteren. Onderbroken door het laden uiteraard, wat ook even duurt. Voor lange vluchten zijn deze in-ears dus minder geschikt, bij het forensen zijn ze echter geweldig.

De WF-1000X heeft ruisonderdrukking met twee niveaus, maar mist de geavanceerde mogelijkheden van de twee andere NC-hoofdtelefoons die Sony recent voorstelde. Wil je ruisonderdrukking die zich bijvoorbeeld aanpast aan de vlieghoogte of aan wat je doet, dan is de WI-1000X, in-ears met schouderbeugel, interessanter.

Tip 2. Philips SHB4385 (€139)

Philips is in dit segment absoluut de prijskampioen: de SHB4385 tikt af op minder dan 140 euro. Daarmee is het product heel wat goedkoper dan dat van de concurrenten. Voor die prijs krijg je echt volledig draadloze in-ears die je oplaadt via een minidoosje. Het opladen duurt 1,5 uur, waarna je zes uur lang muziek kunt beluisteren. Niet slecht! Ook deze Philips werkt met een kleine uitstulping die de apparaatjes op hun plaats houden in je oorschelp. Ze zijn wel wat groter dan die van Sony.

Voor deze prijs kun je geen ruisonderdrukking verwachten, wat de Philips-oortjes iets minder interessant maakt voor reizigers. Philips durft ze wel als sportoortjes te positioneren.

De SHB4385 is onderdeel van de Bass+ familie. We hoeven het wellicht niet uit te leggen, maar dat wil zeggen dat de klank qua bassen is aangedikt. Vind je dat leuk, dan is dat prima. Elektronische (dans)muziek, pop… het klinkt allemaal net iets spannender. Maar wil je je muziek juist zo zuiver mogelijk, dan moet je misschien wel passen. Liefhebbers van klassiek of akoestisch spelende singer-songwriters kunnen daarom maar beter iets anders zoeken.

Tip 3. Jabra Elite Sport (€249)

De meeste draadloze in-ears mikken op reizigers, maar Jabra gaat voor de sportende medemens. De Elite Sport is op alle vlakken afgestemd op workouts en sportactiviteiten. De behuizing is van siliconen en volledig waterdicht. Jabra biedt zelfs een garantie van drie jaar tegen zweetschade. De meeste oortjes van dit type hebben een beugel voor extra stabiliteit, maar deze Elite Sport doet het net iets anders. Je draait ze zo dat ze in de plooi bovenaan je oren passen, waardoor de oortjes zeer vast komen te zitten. En dat is precies wat je nodig hebt als je stevig aan het fitnessen slaat.

De Elite Sport bevat ruisonderdrukking die je snel in- en uitschakelt. Ook weer handig als je met de fiets het verkeer induikt. Helemaal uniek zijn de ingebouwde hartslagmeter en een drie-assige snelheidsmeter. Je gebruikt deze sensoren samen met de Jabra Sport Life-app. Het is een heel uitgebreide app die je bijvoorbeeld een VO2 MAX-waarde geeft en je vertelt wanneer het tijd is om te herstellen.

Er is veel positiefs aan deze oortjes, maar ze zijn wel wat groter. Waar de Sony’s heel onopvallend in de oren steken, zie je van ver dat je de Jabra’s draagt. De Elite Sport is ook een wat duurder model.

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: kooptips

Dit artikel delen:

Lees meer

Samsung Galaxy A8 (2018) Samsung Galaxy Note 8
0

Reacties op: Alles over écht draadloze in-ear hoofdtelefoons

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.