Blog

4 redenen om de Sony Bravia A1 in huis te halen

Hebben!

Geschreven door Rens Blom op
Nu er steeds meer oled-tv’s op de markt komen, dalen de prijzen gestaag. Sony doet daar met zijn nieuwste televisies waarschijnlijk niet aan mee: met de Bravia A1-serie richt het merk zich op de bovenkant van de markt, waarmee Sony wil laten zien wat het in huis heeft. Dit zijn de redenen om de Sony Bravia A1 in huis te halen.

#1: Omdat het een echt designobject is

De Sony Bravia A1 verschijnt in drie schermformaten (55, 65 en 77 inch) met hetzelfde, futuristisch ogende ontwerp. De voorkant bestaat bijna geheel uit scherm en in een grote voet zitten de subwoofer en aansluitingen. Speakers lijken te ontbreken (daar komen we zo op terug). Je kunt de tv ophangen, maar als je hem neerzet, komt de tv beter tot zijn recht. Als designobject dan, want of het echt zo fijn kijkt, is nog de vraag. De A1 staat door de voet wat achterover en die hellingshoek is helaas niet aan te passen. De tv op een hoog dressoir plaatsen is dus niet zo handig.

#2: Omdat het scherm een genot is om naar te kijken

Sony heeft de afgelopen jaren flink geëxperimenteerd met oled-beeldschermen, maar de A1 is de eerste reeks oled-consumenten-tv’s van het bedrijf. Oled biedt diverse voordelen ten opzichte van conventionele lcd-tv’s, waaronder een betere kwaliteit en lager stroomverbruik. Het Sony Bravia A1-beeldscherm is dan ook een genot om naar te kijken, en is voorbereid op de toekomst. We noemen een 4k-resolutie, hdr-ondersteuning en genoeg aansluitingen om al je apparatuur aan te sluiten. Een interessant feitje: Sony maakt allerlei producten, maar geen oled-schermen. Die koopt het van LG, de enige fabrikant van oled tv-schermen. Het scherm van de A1 is daarom ook te vinden in oled-tv’s van bijvoorbeeld LG en Panasonic, al claimt Sony dat het ‘aanpassingen aan het scherm’ heeft gedaan om een betere beeldkwaliteit te realiseren.

# 3: Omdat ’ie slim is

Een televisie moet er niet alleen goed uitzien en prachtig beeld tonen, hij moet ook slim zijn. Het grootste verschil tussen de diverse smart-tv’s is het besturingssysteem, dat bepalend is voor het gebruiksgemak en de hoeveelheid mogelijkheden en speciale apps. De Sony Bravia A1 draait op Android TV, het tv-besturingssysteem van Google. De software is gebaseerd op Android Marshmallow, heeft een duidelijke interface en is vlot in gebruik. Ook fijn: Chromecast-functionaliteit is ingebouwd, waardoor je eenvoudig media van je smartphone, tablet of computer kan ‘casten’ naar de tv. Een losse Chromecast is dus niet nodig.

#4: Omdat de speakers in het scherm zitten

Een innovatief en interessant idee is Sony’s beslissing om de speakers in het scherm te verwerken. Dat werkt als volgt: de speakers die achter het display geplaatst zijn, laten het hele scherm trillen om geluid te produceren. Sony noemt dat audiosysteem Acoustic Surface, en heeft – zoals eerder gezegd – de subwoofer in de voet geplaatst. Het maakt de tv compacter en minimalistisch. Volgens Sony is de geluidskwaliteit van de A1 vergelijkbaar met die van normale, premium televisies.

Beschikbaarheid: De Sony Bravia A1 komt naar Nederland, wanneer is alleen nog niet bekend.

Prijzen zijn ook nog onbekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Orde in de receiverchaos! Omdat deze laptop óók een tablet is...
0

Reacties op: 4 redenen om de Sony Bravia A1 in huis te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.